Microsoft Arc Touch Bluetooth

Χωρίς καλώδια, χωρίς δέκτες, ασύρματα παντού

Είδος: Mouse
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft

Με την αυξημένη δημοτικότητα των φορητών υπολογιστών - των μόνων PC των οποίων οι πωλήσεις δεν είχαν σημειώσει πτώση τα προηγούμενα χρόνια - τα δημοφιλέστερα περιφερειακά κατάδειξης, τα mouse, γνώρισαν αντίστοιχη εμπορική επιτυχία ως απαραίτητα για να "κάνει σοβαρή δουλειά" κανείς: για βασικού επιπέδου χειρισμό επαρκή είναι τα ενσωματωμένα trackpad, αλλά... ως εκεί. Η Microsoft είχε διακρίνει αυτήν την ανάγκη και τάση της αγοράς πολλά χρόνια πριν, γι' αυτό και προσφέρει εδώ και μία δεκαετία σχεδόν έναν αριθμό από διαφορετικά mouse ειδικά σχεδιασμένων για χρήση "εκεί έξω", μεταφορικά και κυριολεκτικά "εν κινήσει". Το νεότερο από αυτά είναι το Arc Touch Bluetooth. Σε τί διαφέρει από τους προκατόχους του και ποιές είναι οι πρακτικές εντυπώσεις μας από τη χρήση του;

Το νέο Arc Touch δεν απευθύνεται απλώς σε κατόχους φορητών υπολογιστών - απευθύνεται σε εκείνους που όντως δουλεύουν αρκετές ώρες εκτός γραφείου. H συλλογιστική της χρήσης του γίνεται κατανοητή αμέσως μόλις ο καταναλωτής το... αποδεσμεύσει από τη μικροσκοπική του συσκευασία. Είναι ένα αντικείμενο που απλώς εκλιπαρεί να βρίσκεται "εκεί έξω": σε μόνιμη θέση σε ένα γραφείο απλώς θα... ένοιωθε ανία! Όπως και άλλα Arc του παρελθόντος, χαρακτηρίζεται από μοντέρνο design και καλαίσθητο περίβλημα: οι σχεδιαστικές του γραμμές είναι λιτές κι απέριττες, η ποιότητα κατασκευής του προσεγμένη, το βάρος και το πάχος του πολύ μικρά. Η αλήθεια είναι πως από το σταχτί-ανοιχτό γκρι του νέου Arc Touch προτιμούμε χρωματικά το αρχικό με τον συνδυασμό μαύρου-ανθρακί, όμως δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι και όμορφο παραμένει το νέο, και ταιριάζει με πολλά σύγχρονα laptop με ασημί περίβλημα- π.χ. της Dell, της Apple ή και το Surface Pro 3 της ίδιας της Microsoft.

Τα δύο... εικονικά πλήκτρα στο μπροστινό τμήμα του νέου Arc Touch, αυτά που αξιοποιούμε καθημερινά για όλες τις εργασίες σε Windows και εφαρμογές τους, δεν εξέχουν καθόλου από το κύριο σώμα της συσκευής και η επιφάνειά τους ενώνεται χωρίς κενά με αυτήν όπου ακουμπά το χέρι του χρήστη. Ανάμεσα, δε, στα σημεία όπου κανονικά θα βρίσκονταν τα δύο αυτά πλήκτρα στη μηχανική τους μορφή, βρίσκεται η ειδικά σχεδιασμένη επιφάνεια αφής που εξομοιώνει τις λειτουργίες της "ροδέλας κύλισης" σε άλλα mouse. Η επιφάνεια αυτή υποστηρίζει μάλιστα και "επιταχυνόμενο" scrolling - με άλλα λόγια, αν μετακινήσει ο χρήστης γρήγορα το δάχτυλό του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ως αποτέλεσμα θα έχει την ταχύτερη κύλιση προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ