Microsoft All-in-One Media Keyboard

Προσιτό, για χρήση στο σαλόνι... μέτριο σε όλα τα υπόλοιπα

Όπως και άλλα πληκτρολόγια της κατηγορίας αυτής, ωστόσο, έτσι και το All-in-One Media Keyboard προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά ειδικά για χρήση στο σαλόνι. Είναι, για παράδειγμα, ελαφρύ και συμπαγές, ώστε να το χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε με άνεση τόσο "στα γόνατα", όσο και "στον αέρα" (με το ένα χέρι να κρατά το πληκτρολόγιο και το άλλο να πατά πλήκτρα δηλαδή). Τα πλήκτρα αυτά υποβοηθούνται από μεμβράνες αντίστοιχες αυτών που συναντάμε στα laptop, οπότε είναι αθόρυβα στη χρήση. Το trackpad, δε, του All-in-One Media Keyboard (η επιφάνεια αφής δηλαδή που επίσης έχουμε συνηθίσει από τα laptop) είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε δει ποτέ: καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 όλης του της επιφάνειας, βοηθώντας σημαντικά στην κατάδειξη σε μεγάλες οθόνες από μακριά.

Το μέγεθος του trackpad αυτού καθιστά αληθινό κρίμα το γεγονός ότι, προφανώς για λόγους κόστους, η ποιότητα της κατασκευής του δεν είναι προσεγμένη όσο θα μπορούσε: η επιφάνειά του καθιστά δύσκολη την κατάδειξη με ακρίβεια, καθώς η πίεση που δέχεται από τα δάκτυλα και το πώς αυτό "μεταφράζεται" στην οθόνη (ειδικά εν κινήσει) δεν είναι προβλέψιμη και αποτελεσματική. Τα δύο πλήκτρα που εξομοιώνουν το δεξί και το αριστερό σε ένα σύνηθες mouse, δε, έχουν ουσιαστικά ενοποιηθεί σε ένα χωρίς όμως να συμπεριφέρονται διακριτά: πρέπει να πατήσει κανείς στην άκρη-άκρη της αριστερής και δεξιάς γωνίας του ώστε να είναι βέβαιος πως θα εκτελεστεί η ενέργεια που θέλει. Μετά από λίγη ώρα, το γεγονός εκνευρίζει.


Υπάρχουν κι άλλα παράπονα που θα μπορούσαμε να "καταθέσουμε" αναφορικά με το All-in-One Media Keyboard, όμως εν τέλει όλα οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: είναι μία πρόταση μετριότατη. Δεν μάς ενόχλησε ούτε το γεγονός ότι τα πλήκτρα του δεν έχουν υποφωτισμό, ούτε το φτωχό του συνοδευτικό software, ούτε η σχετικά περιορισμένη ακτίνα ασύρματης χρήσης του. Αυτά τα αποδεχθήκαμε ως συνέπεια του χαμηλού του κόστους απόκτησης. Μάς ενόχλησε όμως το γεγονός ότι είναι ένα προϊόν λανθασμένα ανεπτυγμένο και μελετημένο επιπόλαια - κάτι αδικαιολόγητο για μία εταιρεία με την εμπειρία της Microsoft. Στο All-in-One Media Keyboard έγιναν απλώς υπερβολικές υποχωρήσεις για να επιτευχθεί αυτή τη τιμή των €40, με αποτέλεσμα η αίσθηση της χρήσης του να απογοητεύει.

Σε τελική ανάλυση, καλύτερα το προϊόν να κόστιζε κάτι παραπάνω και να μην είχαν γίνει οι συμβιβασμοί που έγιναν - οι οποίοι βλάπτουν το σημαντικότερο πράγμα, δηλαδή την ομαλή του και απροβλημάτιστη λειτουργία. Κατανοούμε πως πάντοτε υπάρχουν οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για "ένα απλό πληκτρολόγιο να κάνουν τη δουλειά τους" (και πως το Media Center PC του σαλονιού είναι δευτερεύουσας χρήσης ούτως ή άλλως), αλλά κανείς δεν απολαμβάνει ένα προϊόν που κατά τη χρήση του εκνευρίζει - όσα λίγα ή πολλά χρήματα ξόδεψε για να το αγοράσει. Μαμά Microsoft, περιμένουμε από σένα ένα καλύτερο media keyboard από αυτό στο μέλλον. Κι ας κοστίζει €50 ή €60 και όχι €30 για ν' αποκτηθεί!

Βαθμολογία: 5 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ