Microsoft All-in-One Media Keyboard

Προσιτό, για χρήση στο σαλόνι... μέτριο σε όλα τα υπόλοιπα

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft

Είναι αλήθεια πως το σαλόνι δεν ήταν ποτέ ο πλέον... συνήθης χώρος στον οποίο περιμένει να βρει κανείς ένα πληκτρολόγιο για προσωπικούς υπολογιστές, όμως η εξάπλωση των Media Center PC στο καθιστικό - και η χρήση των laptops ως media players - έφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της χρήσης του εκεί. Και ναι μεν η Microsoft έχει συνδέσει το όνομά της κυρίως με πληκτρολόγια γραφείου και gaming, όμως στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρες προώθησης και πληκτρολογίων για χρήση στο καθιστικό. Τα τελευταία χρόνια τις είχε εγκαταλείψει, αυτόν τον καιρό ωστόσο επανέρχεται σε αυτή τη "συνομοταξία" με το All-in-One Media Keyboard. Ποιές είναι οι εντυπώσεις μας από τη χρήση του, λοιπόν;

Κάτι που πρέπει να αναφέρουμε εξ αρχής, ώστε να τοποθετήσουμε μερικά χαρακτηριστικά του προϊόντος της Microsoft - ή την απουσία τους - σε κατανοητό πλαίσιο: το All-in-One Media Keyboard κοστίζει τυπικά κοντά στα €40 (στο εμπόριο το βρήκαμε και για €30). Αυτό σημαίνει πως ναι μεν λειτουργικά είναι αντιπρόταση σε αντίστοιχα media keyboards της Logitech, όπως π.χ. το εξαιρετικό K830, όμως με το ένα τρίτο του κόστους τους δεν θεωρούμε πως υπάρχει στην πραγματικότητα συναγωνισμός ανάμεσα σε εκείνα και την πρόταση της Microsoft.


Ξεκινώντας από όσα διαπιστώνει κανείς μέσα στα πρώτα λεπτά χρήσης του All-in-One Media Keyboard: είναι ένα προϊόν που αντιστοιχεί στο χρηματικό του αντίτιμο. Η ποιότητα κατασκευής του είναι ανώτερη από αυτήν των "τυπικών" πληκτρολογίων γραφείου, αλλά επιπέδου απλώς αποδεκτού. Το πλαστικό του περίβλημα είναι ανθεκτικό αλλά η αίσθηση που αποπνέει όχι... πολυτελείας ακριβώς - και ο σχεδιασμός του δεν χαρακτηρίζεται από κάτι αρνητικό, αλλά δεν παύει να είναι κοινότυπος κι απρόσωπος. Όλα όσα διαμορφώνουν την αρχική εντύπωση οποιουδήποτε για το συγκεκριμένο προϊόν, παραπέμπουν στα επίθετα "σπαρτιάτικος" και "λειτουργικός" (μόνο). Δεν μάς πειράζει, μα δεν μάς ενθουσιάζει κιόλας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ