Logitech: πληκτρολόγιο... ταλέντο!

Ασύρματο, εύχρηστο, με μεγάλη επιφάνεια αφής

Πανελάχιστες άλλες εταιρείες μπορούν να ισχυριστούν πως έχουν εμπειρία ανάλογη της Logitech στην κατασκευή πληκτρολογίων για όλων των ειδών τις αποστολές και σενάρια χρήσης - και οι Ελβετοί φροντίζουν να το αποδεικνύουν κάθε χρόνο, ποικιλοτρόπως, με νέα μοντέλα. Αν υπάρχει, δε, ένα είδος πληκτρολογίου το οποίο αποδεικνύεται δυσκολότερο να είναι αποτελεσματικό σε καθημερινή βάση - σε σχέση π.χ. με τα πληκτρολόγια γραφείου ή τα πληκτρολόγια για games - είναι αυτό που προορίζεται για χρήση στο σαλόνι με Media Center PC ή στο γραφείο με PC που βασίζεται σε Windows 8/8.1. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να προσφέρονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε το εκάστοτε πληκτρολόγιο να είναι αληθινά χρήσιμο... και αυτά ακριβώς έχει συμπεριλάβει η Logitech στο Wireless All-in-One TK820, ολοφάνερα από το στάδιο του αρχικού του σχεδιασμού.

Το TK820 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε αφενός να προσφέρει άνετη πληκτρολόγηση "συμβατικού τύπου" σε περιβάλλοντα όπως π.χ. το καθιστικό, αφετέρου να διευκολύνει τον χρήστη να "εξομοιώσει" κινήσεις χειρισμού στα νέα Windows που, κάτω από κανονικές συνθήκες, γίνονται μέσω οθόνης αφής. Για το πρώτο σενάριο χρήσης είναι σαφέστατα θετικό το γεγονός ότι το TK820 δεν είναι μόνο ασύρματο αλλά και πολύ λεπτό και ελαφρύ, ώστε να μη χρειάζεται απαραίτητα σταθερή επιφάνεια για να αξιοποιηθεί. Για το δεύτερο σενάριο χρήσης, πληκτρολόγια με επιφάνεια αφής ανάλογη αυτής που φέρουν τα σύγχρονα laptop υπάρχουν κι άλλα (και της Logitech), το νέο μοντέλο της ωστόσο φέρει ασυνήθιστα μεγάλου... εμβαδού τέτοιο trackpad (σχεδόν το 1/3 όλου του περιφερειακού!), ώστε να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις χειρισμού "με αφή" σαφέστατα ευκολότερες στην εκτέλεση.

Πέρα από την όμορφη εμφάνισή του, πάντως, το TK820 και σε... φυσιολογικές συνθήκες χρήσης, σε γραφείο δηλαδή, προσφέρει μεγάλη άνεση στην πληκτρολόγηση χάρις στην τεχνολογία PerfectStroke των Ελβετών: αυτή διαμοιράζει ισομερώς την πίεση των δαχτύλων του χρήστη πάνω στα πλήκτρα, οπότε κάθε πάτημα παραμένει αθόρυβο η κίνηση κάθε πλήκτρου ομαλή, ακόμη κι αν το έχουμε πιέσει την άκρη κι όχι στο κέντρο του. Όλα τα πλήκτρα, άλλωστε, έχουν "στρογγυλεμένες" τις άκρες τους - σχεδιασμό ΙnCurve τον ονομάζει η Logitech - ώστε η πολύωρη χρήση τους να είναι ακόμη περισσότερο ξεκούραστη. Εννοείται ότι το TK820 συνοδεύεται από τον ασύρματο λιλιπούτειο δέκτη Unifying της Logitech - όπως όλα της τα προϊόντα αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια - καθώς και από σχετικό software ρυθμίσεων κι επιλογών, ώστε ο χρήστης να το προσαρμόσει στις δικές του προτιμήσεις. Σε περιβάλλον Windows 8 το TK820 υποστηρίζει 13 διαφορετικές κινήσεις χειρισμού, με μεμονωμένα και πολλαπλά σημεία επαφής.

Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless All-in-One TK820 θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά από τα τέλη Σεπτεμβρίου στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €99.99. Επιφυλασσόμαστε για τις προσωπικές μας εντυπώσεις από τη χρήση του... σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ