Logitech: πληκτρολόγιο για... σαλόνι

Χειρισμός PC από τον καναπέ, ευκολότερα - και κομψότερα - από ποτέ

Δεν είναι ακριβώς μυστικό το γεγονός ότι τα Media Center PC - οι προσωπικοί εκείνοι υπολογιστές που έχουν σχεδιαστεί για χρήση με την τηλεόραση του σαλονιού και όχι την οθόνη του γραφείου - κατά βάση δεν σημείωσαν τη διείσδυση στην αγορά του ευρύτερου κοινού που η Microsoft ή οι κατασκευαστές κάποτε ήλπιζαν. Αυτό ωστόσο την τελευταία διετία αρχίζει να αλλάζει, καθώς οι Η/Υ πολύ μικρού μεγέθους γίνονται όλο και περισσότερο προσιτοί - ενώ και laptop με έξοδο HDMI χρησιμοποιούνται πια ως πηγές για την τηλεόραση του σαλονιού με ευκολία. Όλα αυτά τα PC, ωστόσο, συνεχίζουν να χρειάζονται πληκτρολόγιο και mouse για να τα χειριστεί κανείς από τον καναπέ του - και η Logitech, έμπειρη πια στην αναγνώριση τάσεων, έχει ήδη έτοιμο το κατάλληλο περιφερειακό: το K830 Illuminated Living Room Keyboard.

Ασύρματα πληκτρολόγια οι Ελβετοί φυσικά έχουν παρουσιάσει αμέτρητα στο παρελθόν, το συγκεκριμένο ωστόσο έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με PC συνδεδεμένα στην "οικογενειακή" τηλεόραση και γενικότερα σε περιβάλλον... σαλονιού. Από τη μία πλευρά, ενσωματώνει τόσο τα αλφαριθμητικά πλήκτρα που περιμένει κανείς, όσο και ευμεγέθη επιφάνεια αφής παρόμοια αυτής των laptop (touchpad), ώστε να αντικαθιστά παράλληλα και το mouse. Από την άλλη, τα πλήκτρα του είναι υποφωτιζόμενα, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και στο σκοτάδι - το... προτιμητέο δηλαδή όταν παρακολουθούμε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές στο σαλόνι. Το K830, μάλιστα, ελέγχει αυτόν τον υποφωτισμό με έξυπνο τρόπο, ενσωματώνοντας σχετικό αισθητήρα: προσαρμόζει το πόσο φωτεινά θα είναι τα γράμματα βάσει του εκάστοτε φωτισμού στο χώρο, αλλά και απενεργοποιεί τον υποφωτισμό σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που ο χρήστης σταματά να πληκτρολογεί, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια (και χρόνο αυτονομίας αφού είναι επαναφορτιζόμενο).

Το K830 Illuminated Living Room Keyboard είναι - πιστό στην παράδοση της Logitech - καλαίσθητα σχεδιασμένο, ποιοτικά κατασκευασμένο, λεπτό και ελαφρύ. Ο ασύρματος δέκτης που το συνοδεύει, τεχνολογίας Unifying, εξασφαλίζει απροβλημάτιστη λειτουργία για το... σαλονάτο αυτό πληκτρολόγιο από απόσταση 10 και πλέον μέτρων, οπότε κρίνεται κατάλληλο ακόμη και για τους πιο μεγάλους οικιακούς χώρους. Θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €99.99. Για περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις... επιφυλασσόμαστε για τη σχετική παρουσίαση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ