Logitech: νέο, ασύρματο mouse ειδικά για gaming

To Chaos Spectrum σχεδιασμένο για να... "σπάει ταμπού", κυκλοφορεί σύντομα

Το καλό με τους έμπειρους κατασκευαστές είναι πως μπορείς να στηρίζεσαι σε αυτούς για να εξελίσσουν προϊοντικές κατηγορίες που, εκ πρώτης όψεως, δεν έδειχναν να έχουν ακόμη πολλά περιθώρια εξέλιξης. Η Logitech, όμως, στην κατηγορία των mouse - και δη αυτών που απευθύνονται σε gamers - είναι ακριβώς αυτό το είδος του έμπειρου κατασκευαστή και το αποδεικνύει αυτές τις μέρες για πολλοστή φορά με το G900 Chaos Spectrum. Πρόκειται για ένα mouse που καταφέρνει να προσφέρει δύο "πρωτιές" σημαντικές σε σχέση όχι μόνο με τον ανταγωνισμό της Logitech, αλλά και με τα περισσότερα mouse για gamers που η ίδια έχει προσφέρει στο παρελθόν. Και, αν σκεφτεί κανείς πόσα εξαιρετικά τέτοια προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει οι Ελβετοί τα τελευταία χρόνια, αυτό... "μιλά από μόνο του".

Το G900 Chaos Spectrum φιλοδοξεί να είναι το πρώτο ασύρματο mouse που θα "σπάσει το taboo" της χρήσης μόνο ενσύρματων μοντέλων από τους επαγγελματίες gamers ή αυτούς με πολύ υψηλές απαιτήσεις. Το γενικώς παραδεκτό μέχρι σήμερα ήθελε τα ασύρματα mouse να είναι πολύ καλά μεν, αλλά να μην προσφέρουν την αξιοπιστία της μόνιμης, απόλυτης απουσίας καθυστερήσεων που προσφέρουν τα ενσύρματα και χρειάζονται οι gamers στις "κρίσιμες στιγμές". Τίθενται, άλλωστε, συχνά και τα θέματα της αυτονομίας ("τί γίνεται αν το mouse μου... δεν έχει μπαταρία σε έναν σημαντικό γύρο;"), αλλά και της ευχρηστίας, καθώς οι εναλλάξιμες μπαταρίες ή οι ενσωματωμένες προσθέτουν βάρος στο mouse (χαρακτηριστικό που οι επαγγελματίες gamers θεωρούν ανεπιθύμητο).

Ε, το G900 "απαντά" σε όλα τα παραπάνω με "αντανακλαστικά" μετάδοσης δεδομένων που αγγίζουν το 1/1000 του δευτερολέπτου (!), με δυνατότητα ασύρματης και ενσύρματης λειτουργίας ταυτόχρονα χωρίς "θέματα", αλλά και με εξαιρετική προσοχή στην κατανομή του βάρους και την επιδίωξη της μη παρουσίας ούτε εκατοστού του γραμμαρίου παραπάνω απ' όσο είναι απολύτως απαραίτητο. Τα πάντα στο G900 είναι μελετημένα ώστε να αντιμετωπίζουν αυτές τις γνωστές "ενστάσεις" για τα ασύρματα mouse σε επαγγελματικό επίπεδο χρήσης. Οι Ελβετοί έχουν, άλλωστε, βελτιώσει και όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα από παρελθούσες τους συσκευές που υποβοηθούν με τον τρόπο τους, όπως την αυστηρή διαχείριση ενέργειας, την προσαρμοζόμενη ανάλυση του οπτικού αισθητήρα, τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα και το συνοδευτικό software. Όλα έχουν εξελιχθεί στο υψηλότερο επίπεδο αποτελεσματικότητας που έχει επιτύχει η Logitech μέχρι σήμερα.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί, άλλωστε, και ένα απρόσμενα καινοτομικό χαρακτηριστικό: η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το G900 με την ίδια ευκολία τόσο από δεξιόχειρες, όσο και από αριστερόχειρες. To mouse των Ελβετών δεν θα... κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, προφανώς: είναι όμως έτσι σχεδιασμένο ώστε να υπάρχει "ουδετερότητα" στο σχήμα του βασικού του τμήματος, ενώ τα τμήματα που πρέπει να βρίσκονται δεξιά ή αριστερά μπορούν να μετακινηθούν (!) από την μία ή την άλλη πλευρά. Το συνολικό design, άλλωστε, του G900 είναι από τα πλέον επιθετικά, φουτουριστικά και παράλληλα καλαίσθητα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Καμία απορία, λοιπόν, που ανυπομονούμε να το αξιολογήσουμε - το κοινό, άλλωστε, θα το έχει στη διάθεσή του σύντομα, μέσα στον Απρίλιο, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €179.99. Και... ζητείται ανταγωνισμός από τους άλλους κατασκευαστές, πλέον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ