Logitech: νέα μηχανικά πληκτρολόγια, νέο κορυφαίο mouse

Στοχευμένα στους επαγγελματίες και στους δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου, διαθέσιμα σύντομα

Η Logitech έχει ομολογουμένως κατορθώσει να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια σε πολλές κατηγορίες προϊόντων αλλά μία ταχύτατα ανερχόμενη - και δικαιολογημένη η έμφαση της εταιρείας σε αυτήν - είναι εκείνη των περιφερειακών για Η/Υ που χρησιμοποιούνται από δημιουργούς περιεχομένου: από αρθρογράφους και γραφίστες μέχρι ειδικούς στην επεξεργασία εικόνας και video. Σε αυτούς η εταιρεία έχει να προτείνει τρία νέα προϊόντα: δύο μηχανικά πληκτρολόγια - για δουλειά συγκεκριμένα, όχι για gaming - και την ανανεωμένη έκδοση του καλύτερου επαγγελματικού της mouse, το οποίο όχι τυχαία θεωρείται το καλύτερο της αγοράς.

Τα δύο αυτά πληκτρολόγια, τα MX Mechanical και MX Mechanical Mini, βασίζονται στην νεότερη εκδοχή μηχανικών διακοπτών χαμηλού προφίλ που είναι διαθέσιμη στους κατασκευαστές. Οι απτικoί/αθόρυβοι (Brown) διακόπτες πλήκτρων τα καθιστούν πρακτικά αθόρυβα, διατηρώντας όμως την εκπληκτική αίσθηση πληκτρολόγησης που χαρίζουν οι μηχανικοί διακόπτες στους καταναλωτές. Σε επιλεγμένες αγορές θα κυκλοφορήσει και εκδοχή με διακόπτη που ακούγεται περισσότερο (Blue) καθώς και μία ισορροπημένη ανάμεσα στις άλλες δύο (Red).

Τα νέα πληκτρολόγια της Logitech αξιοποιούν διχρωμία στα πλήκτρα για ευκολότερη αντίληψη των γραμμάτων μέσω περιφερειακής όρασης κατά την χρήση, ενώ ο οπίσθιος φωτισμός τους - που λειτουργεί με 6 διαφορετικούς τρόπους - προσαρμόζει αυτόματα την ένταση του φωτός ανάλογα με το περιβάλλον ή ανεπεργοποιείται όταν δεν χρειάζεται για βέλτιστη κατανάλωση μπαταρίας.

Το MX Master 3S, από την άλλη πλευρά, είναι ο ανανεωμένος και αναβαθμισμένος διάδοχος του θρυλικού πια MX Master 3. Ενσωματώνει οπτικό αισθητήρα ανάλυσης 8000 DPI, ο οποίος λειτουργεί σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια - συμπεριλαμβανομένου του γυαλιού - και προσφέρει ταχύτερη κίνηση στην επιφάνεια εργασίας των Windows ή του macOS σε οθόνες πολύ υψηλής ανάλυσης.

Ο ήχος λειτουργίας των πλήκτρων του (το γνωστό... "κλικ") ακούγεται κατά 90% λιγότερο σε σχέση με του προκατόχου του, διατηρώντας την ίδια αίσθηση ακρίβειας στην επαφή των διακοπτών. Ο κύριος τροχός κύλισης του MX Master 3S είναι επίσης κατά πολύ ταχύτερος, παρών συνεχίζει να είναι και ο εξαιρετικά χρήσιμος δεύτερος πλευρικός, ενώ ο εργονομικός του σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα (προσφέρεται όμως τόσο σε ανθρακί όσο και σε λευκό χρώμα πλέον). Μεταξύ μας ο σχεδιασμός αυτός... δεν χρειαζόταν κιόλας, καθώς ήταν ήδη ο καλύτερος της κατηγορίας.

Τα MX Mechanical, MX Mechanical Mini και MX Master 3S θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος Μαΐου τόσο σε καταστήματα λιανικής της ελληνικής αγοράς όσο και μέσα από το επίσημο website της Logitech. Η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησής τους είναι τα €185 για το MX Mechanical, τα €165 για το MX Mechanical Mini και τα €135 για το MX Master 3S. Όχι λίγα χρήματα, γι' αυτό επανερχόμαστε με τις πρακτικές μας εντυπώσεις από αυτά και την σχετική αξιολόγηση. Σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ