Logitech ΜΧ Master

Μόνος εχθρός του καλύτερου: το... ακόμη καλύτερο!

Οι βελτιώσεις που προσφέρει το MX Master σε σχέση με τον προκάτοχό του δεν περιορίζονται στις αρετές της... εξωτερικής εμφάνισης, βέβαια. Πρώτα απ' όλα το νέο μοντέλο ενσωματώνει πια πομπό Bluetooth, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να λειτουργήσει με πάρα πολλά laptop και γενικότερα PC που φέρουν ενσωματωμένο σχετικό δέκτη, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο συνήθης δέκτης USB τεχνολογίας Unifying (προσφέρεται πάντως στη συσκευασία για λόγους προφανείς). Η Logitech, δε, αναγνωρίζει πως ένα mouse αυτού του επιπέδου είναι πιθανό να θέλει κανείς να το χρησιμοποιήσει με πιο πολλούς του ενός Η/Υ - γι' αυτό και ο χρήστης μπορεί να "ζευγαρώσει" το MX Master με έως και τρία διαφορετικά PC και να επιλέγει από το ειδικό πλήκτρο στο κάτω μέρος του mouse, με ποιό θέλει να δουλέψει κάθε φορά.

Στο πλαίσιο καθημερινής χρήσης, άλλωστε, γίνεται αντιληπτό και το πόσο μπορεί να διευκολύνει συγκεκριμένες, επαναλαμβανόμενες ενέργειες το τρίτο πλήκτρο του MX Master, αυτό το οποίο βρίσκεται στην άκρη της επιφάνειας που στηρίζει τον αντίχειρα. Εκεί έρχεται στο προσκήνιο και το νέο λογισμικό ρύθμισης και επιλογών Options της Logitech, το οποίο επιτρέπει περίπου... τα πάντα: από την επιτάχυνση των τροχών κύλισης και τον αναπροσδιορισμό λειτουργιών σε διαφορετικά πλήκτρα από τα συνήθη, μέχρι τη σύνδεση ενεργειών στα Windows και εφαρμογές με συνδυασμούς κίνησης του mouse και του τρίτου που αναφέραμε. Το τελευταίο στην ουσία υποκαθιστά την επιφάνεια αφής και τις χειρονομίες (gestures) που έχει στη διάθεσή του κανείς στα laptops, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Στα υπόλοιπα, κανένα μα κανένα παράπονο: το MX Master απέδωσε όπως περιμένουμε από τον διάδοχο του κορυφαίου mouse για δουλειά μέχρι σήμερα. Ο αισθητήρας laser τεχνολογίας Darkfield είναι όσο ακριβής ήταν πάντα, επιτρέποντας ομαλή και ακριβή κίνηση σε οποιουδήποτε είδους επιφάνεια το δοκιμάσαμε - από μελαμίνη και κατεργασμένο ξύλο, μέχρι γυαλί, πλαστικό, χαρτί και πέτρα. Το "κράτημα" του νέου μοντέλου είναι το ίδιο άνετο και ξεκούραστο, ακόμη και μετά από πάρα (μα πάρα) πολλές ώρες δουλειάς. Η φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας του MX Master γίνεται γρήγορα (ταχύτερα π.χ. απ' ότι σε ένα τυπικό smartphone) και η αυτονομία του συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή: σε διάστημα ενός μήνα και κάτι ημερών, με χρήση πολύωρη και αληθινά... non-stop κάθε μέρα, το φορτίσαμε τρεις φορές όλες κι όλες. Εννοείται πως, καθώς φορτίζει μέσω του καλωδίου USB που συνδέεται σε αντίστοιχη θύρα Η/Υ, το MX Master χρησιμοποιείται κανονικά.

Εν κατακλείδι: στις παρουσιάσεις του το Αθηνόραμα Digital... συνηθίζει να βεβαιώνει πως τέλειο τεχνολογικό προϊόν δεν υπάρχει και πως, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όλο και κάποιο στοιχείο μπορεί να εντοπίσει κανείς που είτε είναι αρνητικό είτε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ε, στην περίπτωση του MX Master απλώς αδυνατούμε να εντοπίσουμε κάποιο μειονέκτημα που αξίζει αναφοράς (και προσπαθήσαμε). Ακόμη και η τιμή πώλησής του - που στα €100 ακούγεται πιθανώς υψηλή - δεν μπορεί να καταλογιστεί ως αδυναμία από τη στιγμή που το νέο mouse της Logitech ολοφάνερα αξίζει τα χρήματα αυτά. Είναι κορυφαίο σε όλα, από το design, την ποιότητα κατασκευής και την εργονομία, μέχρι τη διασυνδεσιμότητα, την αυτονομία και το συνοδευτικό λογισμικό. Και πιο πολλά χρήματα να κόστιζε, ο τρόπος με τον οποίο υποβοηθά και διευκολύνει τα "απλά και καθημερινά" - όντας τόσο εύχρηστο και άνετο παράλληλα - θα μπορούσε να τα... αποσβέσει με άνεση. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ