Logitech ΜΧ Master

Μόνος εχθρός του καλύτερου: το... ακόμη καλύτερο!

Είδος: Mouse
Τιμή: €99,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Όσες συζητήσεις επί συζητήσεων κι αν γίνουν για την (όποια) δημοσιογραφική αντικειμενικότητα - υποθέτοντας φυσικά πως υφίσταται κάτι τέτοιο - υπάρχει ένα γεγονός που... οφείλουν να γνωρίζουν οι αναγνώστες όλων των μέσων ενημέρωσης των σχετικών με την τεχνολογία: ως δημοσιογράφοι και ταυτόχρονα καταναλωτές, έχουμε κι εμείς μερικά προϊόντα αγαπημένα τα οποία, πώς να το κάνουμε, έχουν ειδική θέση στην καρδιά μας. Δεν μπορούμε να είμαστε "αντικειμενικοί" απέναντί τους γιατί αυτήν την ειδική θέση συνήθως την έχουν κερδίσει με την αξία τους, διευκολύνοντας τη ζωή μας. Και για πολλούς από μας που περνούν πολλές ώρες μπροστά σε Η/Υ δουλεύοντας, το Performance Mouse MX της Logitech (και το Revolution MX πριν από αυτό) ήταν μέχρι πρότινος και για 5 ολόκληρα χρόνια το mouse που αληθινά δεν θ' αλλάζαμε με κανένα άλλο. Μέχρι πρότινος. Τυχαίο πως το μόνο mouse με το οποίο θα το αλλάζαμε σήμερα, φέρει επίσης το λογότυπο της Logitech; Εννοείται πως... όχι!

Το MX Master ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Logitech όχι μόνο ως ο διάδοχος του θρυλικού Performance Mouse MX, αλλά και ως το mouse εκείνο που θα ωθήσει υψηλότερα το επίπεδο των προϊόντων της κατηγορίας που χρησιμοποιούνται όχι για απλώς γενική χρήση, όχι για gaming, αλλά σε παραγωγικό πλαίσιο συγκεκριμένα. Έχουμε πλέον συζήσει μερικές εβδομάδες μαζί του και μπορούμε να καταθέσουμε τις τελικές μας εντυπώσεις από αυτό. Ποιές είναι;

Από πλευράς design και κατασκευής, το MX Master από τα πρώτα κιόλας λεπτά χρήσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κριτική. Η Logitech κράτησε όλα όσα χαρακτήριζαν το Performance Mouse MX και αποδεδεδειγμένα λειτουργούσαν - την εργονομική σχεδίαση με την καμπύλη που στηρίζει τον αντίχειρα, τον κύριο τροχό κύλισης με το πλήκτρο αλλαγής τρόπου λειτουργίας ακριβώς από κάτω του, τον δευτερεύοντα τροχό κύλισης σε θέση που δεν εμποδίζει αλλά είναι πάντοτε άμεσα προσβάσιμη - και εκμοντέρνισε τα υπόλοιπα: κατέστησε τις γραμμές και τις γωνίες στο design του ΜX Master περισσότερο σύγχρονες και επιθετικές, τα ενδεικτικά LED φόρτισης μινιμάλ αλλά όχι λιγότερο σαφή, την επιφάνεια στα πλάγια υφής φουτουριστικά πολυεδρικής και όχι η γνωστή με τις μικρές οπές, που συναντά κανείς σε διάφορα προϊόντα πια και έχει "πολυφορεθεί" σε έναν βαθμό.

Η ποιότητα κατασκευής και η επιλογή των υλικών, άλλωστε, βρίσκεται στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο με το design: η συσκευή είναι στιβαρή αλλά όχι δυσάρεστα βαριά (παρά την ενσωματωμένη μπαταρία), το ματ υλικό στις πλευρές της αποπνέει την πολυτελή αίσθηση που περιμένει κανείς από την πρώτη στιγμή, το κόψιμο των επιμέρους τμημάτων της και η συναρμογή τους είναι χειρουργικής ακρίβειας. Όλα αυτά είναι ένας περισσότερο... λογοτεχνικός τρόπος για να πει κανείς το εξής απλό: το Logitech MX Master είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, το ομορφότερο mouse που μπορεί να συναντήσει κανείς σε επαγγελματικό γραφείο κι ένα από τα πλέον καλαίσθητα ανεξαρτήτως... συνομοταξίας. Ποτέ δεν θα παύει να μάς εκπλήσσει το πώς η Logitech ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της με την εκάστοτε κορυφαία πρότασή της - και η συγκεκριμένη το κάνει με πολύ μεγάλη άνεση. Απλώς δεν μπορούμε, αλλά... δεν μπορούμε, να φανταστούμε πώς θα ήταν ο διάδοχος ενός MX Master στο μέλλον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ