LG: νέες οθόνες Ultrafine για φορητούς Η/Υ Mac

Σε δύο διαφορετικές διαγωνίους, ανάλυσης 4Κ και 5Κ, για αποδοτική δουλειά κάθε είδους

Είναι γνωστό το γεγονός ότι οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών Macbook ή Macbook Pro τους χρησιμοποιούν μεν "εν κινήσει" και "εκεί έξω" όπως υποτίθεται πως πρέπει να γίνεται με τα laptop, αλλά και πως συχνά αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι οι βασικοί τους, όχι συμπληρωματικοί. Σε αυτήν την περίπτωση όταν βρίσκονται... "στην βάση τους", σε εσωτερικούς χώρους δηλαδή οι χρήστες αυτών των MacBook/Macbook Pro μπορούν να είναι κατά πολύ περισσότερο παραγωγικοί χρησιμοποιώντας εξωτερικές οθόνες συνδεδεμένες με τα laptop αυτά - και η LG μόλις έκανε διαθέσιμες στην ελληνική αγορά δύο τέτοιες οθόνες με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά στοχεύοντας ακριβώς αυτό το κοινό.

Οι δύο καινούργιες οθόνες Ultrafine της LG είναι οι MD4KA-B και MD5KA-B και απευθύνονται στους κατόχους MacBook και MacBook Pro αντίστοιχα: η πρώτη είναι διαγωνίου 22 ιντσών και ανάλυσης 4Κ, ενώ η δεύτερη διαγωνίου 27 ιντσών και ανάλυσης 5Κ (και στις δύο περιπτώσεις με ρυθμό σάρωσης οθόνης εννοείται στα 60 Hz). Συνδέονται και οι δύο με τα προαναφερθέντα αντίστοιχα laptop της Apple μέσω θυρών και καλωδίου USB-C που, στην συγκεκριμένη περίπτωση, λειτουργεί βάσει του πρωτοκόλλου Thunderbolt3 για να μεταφέρει εικόνα και ήχο από το εκάστοτε MacBook (οι ενσωματωμένες οθόνες των laptop παραμένουν βεβαίως ενεργές και διαθέσιμες για παράλληλη χρήση).

Και οι δύο οθόνες προσφέρουν κάλυψη του χρωματικού φάσματος P3 κατά 99%, πράγμα που σημαίνει πως είναι κατάλληλες για δουλειά με απαιτήσεις στην απεικόνιση ακριβείας (όπως π.χ. χρωματική διόρθωση φωτογραφιών), ενώ η φωτεινότητα των 500cd/m2 κρίνεται ως επαρκέστατη για σχεδόν οποιοδήποτε άλλο είδος επαγγελματικής χρήσης. Και οι δύο οθόνες ενσωματώνουν στερεοφωνικά ηχεία ισχύος 5 Watt έκαστο, όμως η MD5KA-B ενσωματώνει και κάμερα για την διενέργεια video conferencing, καθώς και μικρόφωνο για λήψη φωνητικών εντολών. Και οι δύο οθόνες προσφέρουν πληθώρα ρυθμιστικών ενώ η LG τις συνοδεύει και με ειδικό λογισμικό διαχείρισης της επιφάνειας εργασίας του macOS ώστε να αξιοποιείται περισσότερο η πολύ υψηλή ανάλυση που τις διακρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι MD4KA-B και MD5KA-B απευθύνονται μεν κατά κύριο λόγο στους κατόχους φορητών υπολογιστών MacBook/MacBook Pro, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και σε Η/Υ με Windows 10 αρκεί το εκάστοτε PC να υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο Thunderbolt3 σε μία από τις θύρες USB-C του. Η LG δεν προσφέρει επίσημους Windows drivers για τις συγκεκριμένες οθόνες, όμως η απεικόνιση αν ισχύει το παραπάνω προαπαιτούμενο γίνεται χωρίς πρόβλημα (δεν λειτουργούν δευτερεύοντα στοιχεία όπως η κάμερα της MD5KA-B ή τα ηχεία και των δύο οθονών). Όπως όλες οι οθόνες της LG, έτσι και οι δύο καινούργιες Ultrafine 4Κ και 5Κ υποστηρίζονται με 3 χρόνια συνολική εγγύηση και 3 χρόνια εγγύηση 0 Pixel. Είναι ολοφάνερα οθόνες για χρήστες με υψηλές απαιτήσεις, οπότε όσοι και όσες αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως τέτοιους... αγοράζουν άφοβα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ