LG: νέες οθόνες για Η/Υ, κυρτές και μη

Για χρήστες με απαιτήσεις, για επαγγελματίες και για gamers, καθ' οδόν

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η LG ανήκει εδώ και πάρα πολύ καιρό ανάμεσα στους τρεις εμπορικά περισσότερο επιτυχημένους κατασκευαστές οθονών για Η/Υ παγκοσμίως (ακόμη και πρώτος σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές): είναι από τους ελάχιστους πια που κάνει τολμηρές επιλογές στην παρουσίαση προϊόντων της συγκεκριμένης κατηγορίας, των οποίων η επιτυχία δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εγγυημένη. Στο πλαίσιο της επερχόμενης έκθεσης IFA 2014 η κορεάτικη εταιρεία θα παρουσιάσει έναν αριθμό από νέα monitor, κάποια εκ των οποίων έχουν προδιαγραφές αναμενόμενες για την εποχή, κάποια όχι. Πολλά, ωστόσο, έχουν αυτό το "κάτι παραπάνω" που τα καθιστά αξιοπρόσεκτα σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού - κοινώς των Dell και Samsung.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει σαφώς το εικονιζόμενο LG 34UC97, το οποίο είναι το πρώτο monitor των Κορεατών που συνδυάζει διαγώνιο 34 ιντσών, "κινηματογραφικές" αναλογίες 21:9, ανάλυση QuadHD (3440x1440 pixel) και... κυρτό σχήμα! Αν και το τελευταίο κατά γενική ομολογία δεν προσφέρει στην κατηγορία των τηλεοράσεων κάτι ουσιαστικό κατά τη θέαση οποιουδήποτε είδους περιεχομένου, στην κατηγορία των οθονών για H/Y - όπου ο χρήστης κάθεται πολύ πιο κοντά στην οθόνη, τυπικά στο μισό μέτρο - είναι πιθανό κάτι τέτοιο να μην ισχύει. Το κυρτό σχήμα, άλλωστε, του LG 34UC97, προσφέρει τη δυνατότητα για πραγματικά... αμφιθεατρική προβολή σε PC games, συνδυάζοντας τρία τέτοια με τον ίδιο Η/Υ. Το LG 34UC97 είναι συμβατό τόσο με Windows, όσο και με OS-X, ενσωματώνει δε και ποιοτικό σύστημα απόδοσης ήχου.

Η LG στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και δύο άλλες οθόνες. Η μία, η Digital Cinema 4K Monitor, δεν χαρακτηρίζεται από την "οικιακή" εκδοχή της υπερυψηλής ευκρίνειας (ανάλυση 3840x2160 pixel), αλλά από την γνήσια "κινηματογραφική" (ανάλυση 4096x2160 pixel), οπότε είναι ιδανική για χρήση σε περιβάλλοντα επεξεργασίας ταινιών εικόνας 4Κ. Η άλλη, η 24GM77, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους gamers, αφού χαρακτηρίζεται από ταχύτητα σάρωσης στα 144 Hz - πιθανότατα μέσω της τεχνολογίας της G-Sync nVidia - και αξιοποιεί πρόσθετες τεχνολογίες των Κορεατών για την απόδοση απόλυτα ομαλής κίνησης των 3D γραφικών, χωρίς απώλεια λεπτομέρειας και με χρωματική ακρίβεια ασυνήθιστη για οθόνη της κατηγορίας αυτής.

Για κανένα από τα τρία προαναφερθέντα monitor η LG δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τιμές πώλησης και ημερομηνίες διάθεσης, στην έκθεση της IFA 2014 περιμένουμε να το κάνει. Για την ελληνική αγορά, δε, θα χρειαστεί και η σχετική... επιβεβαίωση κυκλοφορίας υποψιαζόμαστε. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ