LG: νέα monitor, και 4Κ, καθ' οδόν

Οθόνες υπερυψηλής ευκρίνειας και αναλογιών 21:9, για χρήστες με απαιτήσεις

Η αλήθεια είναι πως, μέχρι σήμερα, η ενασχόληση της αγοράς με την εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας ή 4Κ είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στις σχετικές τηλεοράσεις (και πανελάχιστους προβολείς). Ένα από τα πρώτα κοινά που θα ενδιαφερόταν ωστόσο για την απόκτηση μιας οθόνης ανάλυσης 3840x2160 pixel δεν παύει να είναι αυτό των - κυρίως επαγγελματιών - χρηστών Η/Υ που όσο περισσότερο "χώρο" έχουν στο desktop τους διαθέσιμο, τόσο ευκολότερα θα χειρίζονται τις σχετικές εφαρμογές. Τέτοια monitor έχουν κυκλοφορήσει 3 ή 4 μέχρι στιγμής - σε πολύ υψηλές τιμές, μεν, αλλά φυσικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των τηλεοράσεων. Και τώρα η LG εισέρχεται σε αυτήν την προϊοντική κατηγορία με δική της πρόταση... χωρίς να παραλείπει την παρουσίαση άλλων monitor, ελαφρώς... ανορθόδοξων!

Στην επερχόμενη έκθεση CES 2014 - πράγμα που σημαίνει πως μέχρι την άνοιξη πιθανώς θα την διαθέσει κιόλας - η LG θα επιδείξει την οθόνη 31MU95, η οποία μάλιστα θα χαρακτηρίζεται από την ανάλυση των "κινηματογραφικών" 4Κ (4096x2160 pixel) και όχι των "καταναλωτικών" (3840x2160 pixel). Όπως προδίδει το όνομά της, είναι διαγωνίου 31 ιντσών, τεχνολογίας LCD IPS και τα χρώματά της έχουν προρυθμιστεί εργοστασιακά ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα σε επαγγελματικές κυρίως εφαρμογές. Τιμή πώλησης για την 31MU95 δεν ανακοινώθηκε ακόμη, κάτι που προφανώς θα γίνει στην CES και αναμένουμε με ενδιαφέρον, δεδομένου του γεγονότος ότι αντίστοιχα monitor από τις Asus και Dell αυτή τη στιγμή κοστίζουν περισσότερο από €3000 για να αποκτηθούν στις 32 ίντσες.

Παράλληλα η LG θα παρουσιάσει δύο ακόμη monitor στην... κινηματογραφική μεν - αλλά ακόμη ανόρθόδοξη για τον κόσμο των PC - αναλογία 21:9 ή Ultrawide. Τα 29UM95 και 34UM95 είναι ανάλυσης 3440x1440 pixel (πλατύτερα δηλαδή από τα συνήθη πλέον monitor αναλογιών 16:9 και ανάλυσης 2560x1440) και συνοδεύονται από ειδικό λογισμικό ρύθμισης των χρωμάτων για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο εκάστοτε περιβάλλον. Και οι δύο οθόνες φέρουν θύρες όχι μόνο HDMI και DisplayPort, αλλά και Thunderbolt 2, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να συνδεθούν και με υπολογιστές Mac, και με όλων των ειδών τα motherboards για PC που φέρουν την τελευταία αυτή θύρα, χωρίς την ανάγκη ειδικής κάρτας γραφικών. Ούτε για τις δύο αυτές οθόνες η LG γνωστοποίησε ημερομηνία διάθεσης και τιμή πώλησης, οπότε αναμένουμε τις σχετικές διευκρινίσεις από τη CES στις αρχές Ιανουαρίου. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ