Και στους δίσκους SSD... like a boss

Νέο site για να επιλέξει κανείς γρήγορο σκληρό δίσκο, λεπτομέρειες

Το Αθηνόραμα Digital έχει επεξηγήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για ποιούς λόγους ένας σκληρός δίσκος χωρίς κινητά μέρη, τεχνολογίας SSD, είναι μαζί με την προσθήκη περισσότερης μνήμης η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στο PC του. Η κατηγορία ωστόσο έχει ωριμάσει και, κατά συνέπεια, υπάρχουν πλέον πάρα πολλές προτάσεις στην αγορά - και η επιλογή της κατάλληλης έχει αρχίσει να γίνεται... του ίδιου είδους "θέμα" με την επιλογή κάρτας γραφικών ή κεντρικού επεξεργαστή. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει αναφορά σε δύο Web sites που έχουν ως "αποστολή" ακριβώς αυτό, δηλαδή να βοηθήσουν τον καταναλωτή να επιλέξει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών: τα CPUboss.com και GPUboss.com αντίστοιχα. Ε, στην ίδια συλλογιστική έχουμε από χθες και το SSDboss.com!

To νέο αυτό Web site έχει δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα ανθρώπων που επιμελείται τα άλλα δύο και... φαίνεται: το σαφές, καθαρό design είναι παρόμοιας συλλογιστικής, όπως και ο τρόπος "χρήσης" του. Το SSDboss.com συγκρίνει τα πιο πρόσφατα μοντέλα δίσκων SSD, συγκεντρώνει σε ομάδες διαθέσιμα μοντέλα βάσει κριτηρίων που θέτει ο επισκέπτης - αυτά ποικίλλουν από την ταχύτητα ανάγνωσης έως το κόστος - ενώ παράλληλα παραπέμπει και σε σχετικά άρθρα παρουσιάσεων για τα μοντέλα SSD που φιλοξενεί, όπου αυτό είναι εφικτό. Διαθέσιμη είναι και η σύγκριση ανάμεσα σε συγκεκριμένα μοντέλα, αν ο επισκέπτης έχει π.χ. καταλήξει σε 2 ή 3 και χρειάζεται να αποφασίσει ανάμεσα σε αυτά.

Απλοποιώντας τη διαδικασία της "αποσταχυολόγησης" τόσων μοντέλων - και προσφέροντας όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χειρισμού, που σε παρακινεί να το αξιοποιήσεις - το SSDboss.com είναι από τους πρώτους προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς πριν προχωρήσει στην αγορά δίσκου SSD. Ακόμη και σε συγκεκριμένο μοντέλο να μην καταλήξει ο χρήστης, είναι σχεδόν βέβαιο πως βλέποντας τί είναι διαθέσιμο, θα αποσαφηνίσει σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια που έχουν γι' αυτόν συγκεκριμένα περισσότερη σημασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, από την έναρξη της λειτουργίας τους, τα CPUboss.com και GPUboss.com έχουν προσελκύσει πάνω από 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες - αριθμός σημαντικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η αγορά των αναβαθμίσεων PC είναι πολύ μικρότερη από αυτήν της αγοράς νέων PC και άλλων... "τύπων PC" γενικώς.

Για τρίτη φορά συγχαρητήρια στην ομάδα των ανθρώπων που κάνουν και στην κατηγορία των SSD, λοιπόν, τη βαρετή και χρονοβόρα δουλειά της ανεύρεσης όλων αυτών των στοιχείων στο Web (έτσι ώστε να μην την κάνει ο επισκέπτης) και... ποιός ξέρει; Με ένα Moboboss.com, Memoryboss.com και ένα PSUboss.com η "αλυσίδα" αυτών των sites θα μπορούσε να καλύψει όλα τα σημαντικά τμήματα που απαρτίζουν ένα σύγχρονο PC, διευκολύνοντας τη συνολική πια επιλογή του χρήστη που θα ήθελε έναν υπολογιστή "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα του. Kudos!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ