Ήχος 7.1 καναλιών σε PC... δωρεάν

Εικονικά, μέσω του σχετικού software της Razer

Έχει γίνει σαφώς... σπάνιο το φαινόμενο να προσφέρει μία εταιρεία στο ευρύ κοινό κάτι δωρεάν χωρίς να ζητά ή να περιμένει κάτι ως αντίτιμο - αυτό, ωστόσο, δείχνει να κάνει η Razer αυτές τις μέρες με μία ενδιαφέρουσα κίνηση. Η αμερικανική εταιρεία, που είναι περισσότερο γνωστή για τα περιφερειακά της που απευθύνονται σε PC gamers, διαθέτει μέσα από το Web site της χωρίς χρέωση ειδικό λογισμικό που αναλαμβάνει να "εξομοιώσει" 7.1 κανάλια ήχου μέσα από απλά στερεοφωνικά ακουστικά.

Το λογισμικό αυτό, με το... προφανές όνομα Razer Surround, χρησιμοποιεί νέους, εξελιγμένους αλγόριθμους για την απόδοση οκτώ εικονικών καναλιών μέσα από μόλις δύο. Αν και φυσικά τα εικονικά κανάλια ήχου δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα με τα πραγματικά ως προς την αίσθηση της κατευθυντικότητας και της διακριτότητας μεταξύ τους, αφού εγκαταστήσαμε το σχετικό λογισμικό και καταλήξαμε σε ένα σετ ρυθμίσεων επαρκές, είναι αλήθεια πως η "ψευδαίσθηση" του πολυκάναλου ήχου από ακουστικά ήταν ικανοποιητική. Τα εικονικά αυτά κανάλια χρησιμεύουν κυρίως στην αναπαραγωγή ηχητικών εφέ σε PC games - για να εξομοιώσουν π.χ. την κατεύθυνση των εχθρικών πυρών, εκρήξεων, διαλόγων που γίνονται "γύρω" από τον παίκτη κλπ. - και όχι σε ταινίες, κάτι βέβαια λογικό αν αναλογιστεί κανείς τις δραστηριότητες της Razer.

Όπως προαναφέραμε, το λογισμικό αυτό προσφέρεται εντελώς δωρεάν, θα χρεώνεται αντί $19.99 ωστόσο από τον Ιανουάριο και μετά. Έως τότε η Razer το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει την επιλογή "κατάθεσης" με τρόπο ηλεκτρονικό οποιουδήποτε ποσού ο χρήστης επιθυμεί υπέρ της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας ChildsPlay (και πάλι προαιρετικά). Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν τυγχάνουν κάτοχοι κάποιου περιφερειακού της Razer θα χρειαστεί να κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία της προκειμένου να αποκτήσουν profile εκεί, όμως και αυτό προσφέρεται δωρεάν και με επιλογή μη λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων. Για τους οπαδούς των FPS, πάντως, δωρεάν... δωράκι καθόλου άσχημο, ομολογουμένως!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ