HTC Vive: επίσημα στα $799

Όχι τόσο υψηλό όσο φοβόμασταν, ακόμη υπολογίσιμο το κόστος του ισχυρότερου περιφερειακού εικονικής πραγματικότητας

H ΗΤC το είχε υποσχεθεί και το τήρησε: στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2016 στη Βαρκελώνη αποκάλυψε το κόστος απόκτησης του Vive, του περιφερειακού εικονικής πραγματικότητας που σχεδίασε, κατασκεύασε και προωθεί σε συνεργασία με την θρυλική Valve. Αυτό όλοι γνωρίζαμε πως θα ήταν ακριβότερο από το πολυσυζητημένο Oculus Rift του Facebook (το οποίο θα διατεθεί στην τιμή των $599 με χειριστήριο του Xbox One και δύο βασικού επιπέδου games), αλλά δεν γνωρίζαμε... κατά πόσο ακριβότερο: άλλες φήμες το ήθελαν να βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του Rift, άλλες να ξεπερνά τα $1000. Τελικά το κόστος αυτό η HTC το τοποθέτησε ακριβώς εκεί που περιμέναμε: στα $799, καθώς η τιμή αυτή περιλαμβάνει τόσο τα δύο χειριστήρια ανίχνευσης κίνησης, όσο και τους δύο αισθητήρες που τοποθετούνται στον χώρο αλληλεπίδρασης με το Vive.

Δεν γνωρίζουμε σε πόσα ακριβώς χρήματα θα "μεταφραστεί" το ποσό αυτό όταν η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ - που θα διαθέσει κατ' αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά το προϊόν - θα ξεκινήσει να πωλεί το Vive κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο, όμως και τα ενδεχόμενα €799 δεν είναι λίγα. Όχι μόνο "σε απόλυτα νούμερα", αλλά και επειδή στο ποσό "πρόσβασης" στην εικονική πραγματικότητα των τίτλων του Vive θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα PC δυνατοτήτων και κόστους περίπου €1200-€1400. Έχουμε ήδη εξηγήσει για ποιούς λόγους ο δρόμος του Vive προς την εμπορική επιτυχία δεν θα είναι εύκολος, όμως η HTC για να προσθέσει περισσότερα στην συνολική του αξία έχει προσθέσει στην εμπορική συσκευασία - πέρα από τα όσα προαναφέραμε - τόσο ζεύγος ακουστικών όσο και δύο VR games, τα Job Simulator της Owlchemy Labs και Fantastic Contraption της Northway Games.

Στην σχετική συνέντευξη Τύπου η HTC επιβεβαίωσε πως (α) ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει στο Vive τα ακουστικά της αρεσκείας του, πως (β) το ειδικό "κράνος" εικονικής πραγματικότητας φέρει ενσωματωμένο μικρόφωνο αλλά και πως (γ) αυτό θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει απευθείας με συσκευές iOS ή Android προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις, να λαμβάνει μηνύματα και να βλέπει ειδοποιήσεις. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να διαβάσουν τις εντυπώσεις μας από την επαφή που είχαμε με το προηγούμενο μοντέλο Vive πρόσφατα (το εμπορικό μοντέλο είναι σημαντικά βελτιωμένο) χάρις στην εγκατάσταση που έκαναν οι άνθρωποι των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο The Mall Athens και για την επίσημη τιμή πώλησης του περιφερειακού στην Ελλάδα, επανερχόμαστε... σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ