GameAthlon 2014, δημιουργία games σε Windows

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση, βασισμένη στο σύστημα ανάπτυξης Unity από τη Microsoft Hellas

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα των Windows παραμένει το δημοφιλέστερο περιβάλλον για games, με μακράν περισσότερους χρήστες απ' όσους θα συγκεντρώσει ποτέ οποιοδήποτε PlayStation ή Xbox. Σύγχρονα συστήματα ανάπτυξης games, δε, όπως το Unity, μπορούν στις νεότερες εκδόσεις τους να απλοποιήσουν την ταυτόχρονη δημιουργία games τόσο σε Windows 8, όσο και σε Windows Phone, ώστε αυτά με λιγότερο κόπο να βρουν το δρόμο τους στο app store τόσο των πρώτων, όσο και των δεύτερων. Με αυτά ως δεδομένα η Microsoft, με την υποστήριξη του Hellenic American College, διοργανώνουν στο πλαίσιο της GameAthlon 2014 ειδική εκπαιδευτική εκδήλωση με αυτό ακριβώς το αντικείμενο: τη δημιουργία games για τα δύο λειτουργικά της συστήματα, αξιοποιώντας το σύστημα ανάπτυξης Unity.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις που απευθύνονται τόσο στους αρχάριους προγραμματιστές, όσο και στους έμπειρους. Το κύριο μέρος της θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου, για τους λιγότερο έμπειρους ωστόσο στην προγραμματιστική γλώσσα C# ή/και στο σύστημα ανάπτυξης Unity υπάρχει και ένα σχετικό προπαρασκευαστικό δίωρο την Παρασκευή, 20 Ιουνίου. Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος στελέχη έμπειρα στο συγκεκριμένο θέμα: ο Jaime Rodriguez, Principal Program Manager εκ μέρους της Microsoft και ο Carl Callewaert, Lead Technical Evangelist εκ μέρους της Unity. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και για τους επόμενους 2 μήνες οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν τα games που θα δημιουργήσουν στα app stores των Windows 8/Windows Phone και να διεκδικήσουν μεγάλα βραβεία.

Κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που ενδάφερεται για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και το software που χρειάζεται για να συμμετάσχει (με εξαίρεση τα ίδια τα Windows όλα τα υπόλοιπα προγράμματα διατίθενται δωρεάν), μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη σελίδα της. Οι εγγραφές για την εκδήλωση, δε, μπορούν να γίνουν από τη δική τους σχετική σελίδα. Και... don't just play games, make them!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ