Epson EcoTank L1110

Δυνατότητες ικανοποιητικές, λόγος αξίας/κόστους... απίθανος!

Οι όποιες υποχωρήσεις και παραδοχές, πάντως, έχουν γίνει από την Epson στην περίπτωση του συγκεκριμένου προϊόντος τοποθετούνται στο... σωστό τους πλαίσιο όταν μαθαίνει κανείς την τιμή πώλησής του. Στα μόλις €149 ή λιγότερα του L1110 υπάρχουν και κάποια άλλα μοντέλα στην αγορά, αλλά δεν είνα πολλά - και όσα υπάρχουν, η πρόταση της Epson επιδιώκει να τα ξεπεράσει κατά πολύ σε αξία μέσω ενός πολύ σημαντικού bonus: των συνοδευτικών μελανιών. Πράγματι, οι Ιάπωνες έχουν συμπεριλάβει στην συσκευασία από ένα φυαλίδιο μελάνης για καθένα από τα τέσσερα βασικά χρώματα εκτύπωσης και μάλιστα γενναίας χωρητικότητας. Έτσι - σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας της Epson που, έχοντας γίνει με βάση τακτική προσωπική κι όχι "βαριά" εταιρική χρήση, δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα - ο νέος κάτοχος ενός L1110 μπορεί να προσβλέπει σε έως και... 3 χρόνια (!) χρήσης του εκτυπωτή του πριν χρειαστεί να αγοράσει μελάνια αναπλήρωσης.

Το χρονικό διάστημα είναι φυσικά εντυπωσιακό και αν η πρόταση της Epson χρησιμοποιείται συχνά π.χ. για εκτύπωση φωτογραφιών σε πλήρη σελίδα Α4 και ειδικό χαρτί, η αλήθεια είναι πως... δεν θα το πλησιάσει καν. Όμως ακόμη και όλον τον πρώτο χρόνο της κατοχής ενός εκτυπωτή να μην ασχοληθεί ο κάτοχός του για κάτι άλλο εκτός από το χαρτί, είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Συν τοις άλλοις τόσο η ποιότητα εκτύπωσης, όσο και η ταχύτητα του L1110 (πάντοτε για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει) είναι άκρως ικανοποιητικές και κατάλληλες για τα "απλά και καθημερινά" της οικιακής χρήσης. Στο φωτογραφικό χαρτί ίσως να μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω στην απόδοση της λεπτομέρειας "δύσκολων" εικόνων, αλλά και πάλι στο πλαίσιο του κόστους για το οποίο συζητάμε τα αποτελέσματα είναι απολύτως αποδεκτά. Κανένα παράπονο, άλλωστε, ούτε όσον αφορά στην διαδικασία εγκατάστασης και πρώτης χρήσης (σε PC με Windows 10 δεν χρειάστηκε να κάνουμε σχεδόν τίποτε ουσιαστικά), ούτε όσον αφορά στην γενικότερη ευκολία χρήσης του L1110.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί η νέα πρόταση της Epson είναι ένα καλομελετημένο, "καλοζυγισμένο" προϊόν: στοχεύοντας σε ένα συγκεκριμένο κόστος "κρατά" ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο και επιλέγει να μην προσφέρει πράγματα που θα ωθούσαν υψηλότερα το κόστος αυτό. Δεν ξεχωρίζει σε κάποιον τομέα συγκριτικά με ανταγωνιστικές προτάσεις άλλων κατασκευαστών σε παρόμοιο επίπεδο τιμής, αλλά ο πάρα πολύ υψηλός δείκτης κόστους/αξίας που προκύπτει από τα συνοδευτικά μελάνια (και το ειδικό σύστημα εκτύπωσης που τα διαχειρίζεται) είναι υπερβολικά σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο του L1110 για να αγνοηθεί. Το κοινό που ψάχνει για έναν προσιτό, ικανό εκτυπωτή για τακτική, μικτή - φωτογραφίες και κείμενα - οικιακή χρήση και οι απαιτήσεις του κινούνται σε "γήινα", όχι... στρατοσφαιρικά επίπεδα ποιότητας με το νέο αυτό μοντέλο της Epson μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του δίχως πρόβλημα. Και για πολλούς, πάρα πολλούς μήνες χωρίς αναπληρωματικά μελάνια επίσης!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ