Dell: τα νέα Alienware στην Ελλάδα

Πανίσχυρα desktop, laptop και περιφερειακά για PC gaming, σταδιακά διαθέσιμα

Δεν είναι ακριβώς... κρυφό το γεγονός ότι τα tablets και τα Windows 8 - για διαφορετικούς λόγους, υπαρκτούς ή όχι - έχουν στερήσει από τους προσωπικούς Η/Υ αρκετές πωλήσεις ώστε να οδηγήσουν τους τελευταίους σε πορεία ύφεσης τα τελευταία χρόνια. Εξαίρεση, ίσως, αποτελεί μία κατηγορία τους μόνο: οι προσωπικοί Η/Υ για PC games, "συνομοταξία" στην οποία η Alienware είχε καλλιεργήσει σεβαστό όνομα με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Μετά την εξαγορά της από τη Dell για σημαντικό χρονικό διάστημα η Alienware είχε "σιωπήσει", όμως αυτό αλλάζει τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό και οι αλλαγές αυτές φαίνεται να "πέρασαν", επιτέλους, και στη χώρα μας: το ελληνικό τμήμα της Dell παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τα μοντέλα υπολογιστών desktop και laptop της Alienware που θα φέρει και στη δική μας αγορά... και δεν λείπει κανένα. Είναι όλα, για κάθε πιθανό σενάριο gaming και επίπεδο κόστους, παρόντα!

Τα μοντέλα Alienware που τα τελευταία χρόνια συγκέντρωναν την περισσότερη αρθρογραφία ήταν βέβαια laptop, γι' αυτό και η Dell έχει δώσει έμφαση σε αυτήν την κατηγορία με τέσσερα προϊόντα. Τα Alienware 13, 15 και 17 είναι φορητοί Η/Υ με αντίστοιχης διαγωνίου οθόνη και αντίστοιχο μέγεθος/βάρος, όλα ωστόσο ενσωματώνουν υποσυστήματα αρκετά ισχυρά ώστε να αποδίδουν με άνεση σε όλων των ειδών τα σύγχρονα PC games. Για όσα games έχουν, δε, απαιτήσεις τόσο υψηλές ώστε να "εξαντλούν" τις δυνατότητες των laptop αυτών, υπάρχει ο... περιφερειακός ενισχυτής γραφικών (Graphics Amplifier), στον οποίο έχουμε αναφερθεί ήδη αλλά έχει έκτοτε βελτιωθεί και βέβαια υποστηρίζει πλέον μεγαλύτερη γκάμα "full" καρτών γραφικών όπως αυτές που τοποθετούμε σε desktop PC.

Από τα συστήματα Alienware που επέδειξε η Dell, πάντως, δεν έλειψε και το ίσως περισσότερο συζητημένο desktop που έχουν ποτέ παρουσιάσει οι Αμερικανοί - αν μη τί άλλο λόγω σχεδιασμού: το καινούργιο Area 51 απαρτίζεται από τρία διακριτά τμήματα, κάθε ένα εκ των οποίων φιλοξενεί διαφορετικά υποσυστήματα καθιστώντας τη διαχείρισή τους ευκολότερη. Το design του όντως ξεχωρίζει, με πολυγωνικό σχήμα που μετακινείται εύκολα πάνω στο πάτωμα, ενώ και από θερμικής πλευράς διευκολύνει θεαματικά τα πράγματα (ειδικά όταν εμπεριέχει πανίσχυρες και ενεργοβόρες κάρτες γραφικών). Η Dell θα προσφέρει μία σειρά διαφορετικών συνθέσεων για το Area 51, είναι ωστόσο μάλλον εύκολο να υποθέσει κανείς πως καμία από αυτές δεν θα είναι ακριβώς "καταναλωτικού" κόστους. Το γεγονός ότι... δεν ανακοινώθηκαν τιμές για καμία σύνθεση, είναι πιθανώς ενδεικτικό.

To Area 51 είναι το περισσότερο... καθαρόαιμο gaming PC που μπορεί να ζητήσει κανείς, όμως η Dell επέδειξε επίσης το Alienware Alpha - που επιδιώκει να λειτουργεί α λα PS4/Xbox One και να αξιοποιεί PC games από το Δικτυακό κατάστημα Steam της Valve, παραμένοντας σε κόστος κοντά στα €850 - καθώς και την περισσότερο "παιχνιδοκεντρική" της πρόσφατη οθόνη, την κυρτή και υπερευρεία U3415W. Όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα καλύπτονται από την Dell με τον ίδιο τρόπο που καλύπτονται και τα επαγγελματικά της προϊόντα - δύο χρόνια εγγύηση, επισκευή την επόμενη εργάσιμη στον χώρο του καταναλωτή - και πολλά από αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά. Τα υπόλοιπα... εν καιρώ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ