Crypto Creev Q8001

Τίμιο και 3G, σε πολύ καλή τιμή

Στην πράξη: το Q8100 μπορεί να μην έχει τις κορυφαίες τεχνικές προδιαγραφές να επιδείξει - tablets με 1 GB μνήμης λειτουργίας και τετραπύρηνο επεξεργαστή προσφέρουν πολλά μοντέλα πολλών κατασκευαστών πια - δεν έδειξε ωστόσο να... "προβληματίζεται" με καμία από τις συνήθεις λειτουργίες που αναζητά κανείς σε προϊόν του είδους. Προσφέρει γρήγορη περιήγηση στο Web, άμεση αποστολή/λήψη e-mail, άνετη χρήση των apps κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσης κλπ., ακόμη και αξιοπρεπή απόδοση σε πολλά games του Google Play. Μόνο τα πλέον απαιτητικά, αυτά που χρησιμοποιούμε για μετρήσεις σε 3D γραφικά, δεν απέδωσαν ομαλά. Την διασύνδεση 3G δεν την δοκιμάσαμε, όμως η "απλή" Wi-Fi ήταν ταχύτατη, όπως και η συνεργασία του tablet με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth.

Στα υπόλοιπα το Q8100 συμπεριφέρθηκε όπως περιμένει κανείς από υψηλότερου κόστους προϊόντα, κάτι πάντοτε θετικό. Η αναπαραγωγή video - τόσο από το Internet όσο και από κάρτα μνήμης και media player app - ήταν απροβλημάτιστη, ενώ η αναπαραγωγή μουσικής με τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία αξιοπρεπέστατη και με τα ακουστικά πολύ καλή. Το μικρόφωνο και ο ραδιοφωνικός δέκτης είναι τυπικής αλλά ικανοποιητικής απόδοσης, ενώ η μπαταρία των 4200 mAh είναι επαρκής για "μικρομεσαίο" tablet των 8 ιντσών, προσφέροντας περίπου 8-10 ώρες αυτονομίας ανάλογα με τη χρήση. Σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας το Android 4.4.2 δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, ακόμη κι όταν εκτελούσαμε διαδοχικά πολλές εφαρμογές. Ευελπιστούμε, πάντως, πως εν ευθέτω χρόνω η Crypto θα φροντίσει και για την αναβάθμιση του Q8001 σε Android 5.1, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές "το αντέχουν", και ορατή διαφορά θα προέκυπτε στη χρήση του tablet συνολικά.

Στα tablet που στηρίζονται σε Android και κοστίζουν λιγότερο από €180-€200 ο ανταγωνισμός είναι ομολογουμένως πολύ σκληρός - μία περιήγηση στα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα της ελληνικής αγοράς αρκεί για την ανεύρεση πολλών παρόμοιων μοντέλων - και τα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές σχετικά μικρά. Το Creev Q8100, πάντως, κατορθώνει να ξεχωρίσει από το πλήθος χάρις στο ισορροπημένο του σύνολο δυνατοτήτων, την διασύνδεση 3G που δεν προσφέρουν πολλά προϊόντα σε αυτή τη ζώνη τιμής, καθώς και στον υψηλό συντελεστή κόστους/αξίας που το χαρακτηρίζει. Για το κοινό εκείνο που αναζητά ένα tablet "γενικών καθηκόντων" έχοντας διαθέσιμο μικρό... budget για την απόκτηση ενός τέτοιου, τα €159 του Creev Q8100 "αγοράζουν" πολλά. Το ότι προσφέρεται, δε, από Έλληνα κατασκευαστή συναγωνιζόμενο "σαν ίσος προς ίσο" αντίστοιχες προτάσεις πασίγνωστων brands όπως αυτών της LG και της Asus, το εντάσσουμε στα "συν". Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ