Crypto Creev Q8001

Τίμιο και 3G, σε πολύ καλή τιμή

Είδος: Tablet
Τιμή: €159,00

Εταιρία: Crypto
Διανομή: Crypto

Μπορεί τα δημοσιεύματα για πτώση στις πωλήσεις των tablets να πληθαίνουν, όμως στις πιο πολλές Δυτικές αγορές - όπου συχνά επικρατούν τα iPad της Apple - αυτό είναι εν πολλοίς φυσικό: η διείσδυση αυτής της προϊοντικής κατηγορίας έχει όντως αγγίξει το επίπεδο του κορεσμού εδώ και κάποιο καιρό. Στην Ελλάδα, όπου τα tablet είναι μεν δημοφιλή μα όχι τόσο επιτυχημένα εμπορικά όσο π.χ. τα smartphones, υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης - και επειδή τα iPad φαντάζουν ακριβά στα μάτια πολλών καταναλωτών της χώρας μας, τα tablet με Android είναι εν τέλει συνηθέστερη επιλογή για το ευρύ κοινό. Το ποιοτικό επίπεδο των τελευταίων, ωστόσο, ποικίλλει πολύ - και, σε γενικές γραμμές, ισχύει το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις". Υπάρχουν πάντως και εξαιρέσεις. Και το Creev Q8001 της ελληνικής Crypto δείχνει να είναι μία από αυτές, αν κρίνουμε από την εκτενή επαφή μας μαζί του.

Η εταιρεία διαθέτει στην εγχώρια αγορά τρία διαφορετικά μοντέλα Creev και το Q8001 είναι το μεσαίο από αυτά - αν και, με €10 διαφοράς να το χωρίζουν από το μεγαλύτερο Q1000 και €30 από το μικρότερο Q8000, η επιλογή ανάμεσα σε αυτό και τα άλλα δύο δεν θα γίνει βάσει κόστους. Το Q8001 στηρίζεται σε οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ το Q1000 σε 10 ιντσών προσφέροντας μόνο διασύνδεση Wi-Fi και το Q8000 στην ίδια των 8 ιντσών, προσφέροντας επίσης μόνο διασύνδεση μέσω Wi-Fi. Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το Q8001, λοιπόν, θα το κάνουν βάσει της υποδοχής που αυτό προσφέρει για κάρτα microSIM 3G, ώστε να το χρησιμοποιούν συχνά "εκεί έξω" - όχι μόνο στο περιβάλλον σπιτιού/γραφείου μέσω Wi-Fi δηλαδή. Με συνιστώμενη λιανική τιμή αυτή των €159 μόλις, το Q8001 είναι από πλέον προσιτά 3G tablet της ελληνικής αγοράς. Πού βρίσκεται το... "αλλά" στην όλη εξίσωση, λοιπόν;


Αυτή είναι μία καλή ερώτηση, καθώς μετά από δύο εβδομάδες χρήσης... ακόμη δεν έχουμε βρει απάντηση! Εννοούμε με αυτό πως οι όποιοι "συμβιβασμοί" έχουν γίνει κατασκευαστικά έχουν γίνει προσεκτικά και είναι απολύτως αποδεκτοί γι' αυτό το επίπεδο κόστους. Δεν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ζητήσει κανείς υψηλότερης ανάλυσης οθόνη από την τυπική των 1280x800 pixel σε tablet κόστους χαμηλότερου των €200 - και αυτή που φέρει το Q8001 είναι τεχνολογίας IPS, προσφέρει δηλαδή άκρως ικανοποιητική απόδοση χρωμάτων και γωνίες θέασης. Ο αποθηκευτικός χώρος των 8 GB είναι μεν περιορισμένος, αλλά επεκτείνεται εύκολα και φθηνά μέσω της υποδοχής καρτών μνήμης microSD. Οι δύο κάμερες στην πρόσοψη και το πίσω μέρος του Q8001, δε, είναι βασικού επιπέδου αλλά... ποιός πραγματικά φωτογραφίζει με tablet, όταν το πιθανότερο είναι το smartphone του να ενσωματώνει καλύτερη κάμερα ούτως ή άλλως; Υποχωρήσεις όχι σημαντικές, λοιπόν - ακριβώς όπως τις προτιμάμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ