Βραβεία Βιβλίων Public: από το κοινό, online

Μεγάλη ψηφοφορία και πολλά δώρα για την ανάδειξη των καλύτερων βιβλίων της χρονιάς

Είναι... εύκολο να ξεχάσει κανείς, μερικές φορές, πως η αλυσίδα καταστημάτων Public έχει μεν δώσει έμφαση στα προϊόντα τεχνολογίας, αλλά προωθεί τον πολιτισμό συνολικά και στηρίζει όλες τις τέχνες. Ενέργειες όπως αυτή, το υπενθυμίζουν: τα Public διοργανώνουν για πρώτη φορά ετήσια βραβεία λογοτεχνίας που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα δημοφιλέστερα βιβλία για τη χρονιά που πέρασε. Σε αντίθεση με άλλα βραβεία του είδους, ωστόσο, στα συγκεκριμένα δεν θα αποφασίσει κάποιο panel κριτικών, αλλά το ίδιο το αναγνωστικό κοινό της χώρας μας, μέσω Internet.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014 συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, με πάνω από 1.000 ελληνικούς τίτλους - οι επιλογές, λοιπόν, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, είναι τόσες πολλές που πρακτικά... επέβαλλαν δύο φάσεις στην ανάδειξη των δημοφιλέστερων βιβλίων και στη βράβευσή τους. Στην πρώτη (19/3-20/4) οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο ειδικό Web site του νέου θεσμού (βρίσκεται εδώ) και να επιλέξουν τον αγαπημένο τους τίτλο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών βιβλίων που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2013. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή περισσότερες από τις συνολικά 7 κατηγορίες, ένα και μόνο τίτλο βιβλίου. Το ίδιο θα είναι σε θέση να κάνουν και οι επισκέπτες των καταστημάτων Public, στα ειδικά σημεία ψηφοφορίας που έχουν τοποθετηθεί, με τη βοήθεια της νέας σειράς tablet της Samsung, των Galaxy Pro.

Στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας - και αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, όπως προέκυψαν από την πρώτη - οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν το μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας. Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και τρία βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού: τα δύο αφορούν σε βράβευση εκδοτών, ενώ το τρίτο προκύπτει από τους πωλητές των βιβλιοπωλείων Public, που συνεισφέρουν έτσι με τη γνώση τους στην ανάδειξη αξιόλογων βιβλίων που ίσως διέφυγαν της προσοχής του κοινού. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο, τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

Εκτός από την ανάδειξη και βράβευση των αγαπημένων τους βιβλίων, φυσικά, οι αναγνώστες έχουν και ένα δεύτερο κίνητρο για τη συμμετοχή τους στα Βραβεία Βιβλίων Public 2014: περισσότερα από 1000 δώρα συνολικά θα κληρωθούν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με περισσότερο ποθητά εξ αυτών τρία ολοκαίνουργια Samsung Galaxy Tab Pro (το ένα εξ αυτών 12.2 ιντσών!), δύο Galaxy Tab 3 Lite, δωροεπιταγές πολλών εκατοντάδων ευρώ για αγορά βιβλίων από τα Public και άλλα πολλά. Η ψηφοφορία ξεκινά από σήμερα στο επίσημο Web site του θεσμού, οπότε... click, click, click!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ