Αθηνόραμα Digital: 30 Χρόνια Microsoft Hardware

Μία εβδομάδα αφιερωμένη σε μία πορεία... συναρπαστική!

Microsoft, software. Microsoft... software. Microsoft. Software. Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε να ακούσει το πρώτο όνομα και να μη σκεφτεί τη δεύτερη έννοια: όταν όλα έχουν ειπωθεί, ο κολοσσός του Redmond είναι αυτός που έχει καθιερώσει το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη (τα Windows), το δημοφιλέστερο σύνολο εφαρμογών γραφείου (το Office), δημοφιλέστατες Δικτυακές υπηρεσίες (όπως το Hotmail και τον MSN/Live Messenger)... η λίστα είναι μεγάλη. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που συνδέουν, με άλλα λόγια, το όνομα της Microsoft με το hardware. Και κακώς, ίσως - γιατί μια ματιά ακόμη και "διαγώνια" στα όσα "υπογράφει" το τμήμα της αμερικανικής εταιρείας που σχεδιάζει περιφερειακά και αξεσουάρ για PC, αποκαλύπτει το εξής δύσκολο να πιστέψει κανείς, αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός: το hardware της Microsoft έχει θέση στην παγκόσμια αγορά... περισσότερα χρόνια από το δημοφιλές της software!

Πράγματι: το Hardware Group της Microsoft εργάζεται και παράγει χρόνια πριν σε κάποιο PC εγκατασταθεί η πρώτη έκδοση Windows. To τμήμα αυτό έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και προωθήσει όλων των ειδών τις προϊοντικές σειρές, από τα πανταχού παρόντα mouse και τα πληκτρολόγια, μέχρι τις κάμερες, τα ακουστικά και τα χειριστήρια για gaming. Και το τμήμα αυτό φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια "στην ενεργό δράση", διάστημα αξιοζήλευτο με οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης και σίγουρα σημαντικό για την παγκόσμια αγορά της πληροφορικής. Για την καθημερινή ζωή όλων μας, θα έλεγε κανείς συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά του Microsoft Hardware Group στο χειρισμό των PC μας καθημερινά.

Το Αθηνόραμα Digital αναγνωρίζει τη σημασία της επετείου αυτής των 30 Χρόνων Microsoft Hardware και αφιερώνει την τρέχουσα εβδομάδα στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Θα ανατρέξουμε μαζί στην πορεία του τμήματος αυτού της αμερικανικής εταιρείας, θα υπογραμμίσουμε τα πιο σημαντικά προϊόντα που έφερε στην αγορά, θα θυμηθούμε άλλα λιγότερο διάσημα αλλά το ίδιο ενδεικτικά του πόσο η Microsoft έχει κατά καιρούς προσπαθήσει το κάτι διαφορετικό, θα κάνουμε και τις προβλέψεις μας για το τί μπορούμε να περιμένουμε σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητάς της στο μέλλον!

Τα θέματα των άρθρων αυτών είναι τα παρακάτω:

Δευτέρα 03/12. 30 Χρόνια Microsoft Hardware: το mouse. Το δημοφιλέστερο περιφερειακό του κόσμου, από το 1982 μέχρι... χθες, σε μία διαδρομή με υπογραφή αμερικανική.

Τρίτη 04/12. 30 Χρόνια Microsoft Hardware: το πληκτρολόγιο. Προηγήθηκε του mouse... και η βασίλισσα του λογισμικού δεν θα μπορούσε παρά να σεβαστεί το ρόλο του στο γραφείο και στο σπίτι. Βήματα, άλματα.

Τετάρτη 05/12. 30 Χρόνια Microsoft Hardware: τα υπόλοιπα. Τα mouse και τα πληκτρολόγια είναι τα πιο γνωστά προϊόντα των 30 αυτών ετών, αλλά δεν είναι τα μόνα. Καταμετρούμε και θυμόμαστε!

Πέμπτη 06/12. 30 Χρόνια Microsoft Hardware: το software. Πολλά χρόνια πριν η Apple "δέσει" τις συσκευές με το λογισμικό στο οποίο στηρίζονται, ο κολοσσός του Redmond είχε κάνει το ίδιο. Τα highlights.

Παρασκευή 07/12. 30 Χρόνια Microsoft Hardware: το μέλλον. Η αμερικανική εταιρεία έχει βλέψεις στο χώρο των συσκευών πολύ πέρα από αυτές για mouse και πληκτρολόγια. Ποιές θα μπορούσαν να είναι;

Δεν είμαστε... μόνο εμείς που αναγνωρίζουμε τη σημασία της 30ης επετείου από την ίδρυση του Microsoft Hardware Group - είναι και η ίδια η Microsoft, φυσικά, η οποία με την ευκαιρία των γενεθλίων αυτών κάνει δύο πράγματα. Ένα: αναδεικνύει κάθε μέρα μέχρι τις 30/12 έναν τυχερό ή τυχερή που κερδίζει δωροεπιταγή αξίας €300 συμμετέχοντας σε online κλήρωση μόνο με το αποδεικτικό αγοράς οποιουδήποτε προϊόντος hardware της Microsoft (περισσότερες λεπτομέρειες στο επίσημο Web site της προσφοράς). Δύο: διοργανώνει για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital επετειακή κλήρωση με δώρα - εννοείται! - πληκτρολόγια και mouse από την πλέον πρόσφατη σειρά της.

Αθηνόραμα Digital: 30 Χρόνια Μicrosoft Hardware λοιπόν. Γιατί οι ματιές στα προηγούμενα χρόνια δεν είναι ενδιαφέρουσες... ιστορικά μόνο. Είναι, με λίγη μόνο προσπάθεια, και πιθανές ματιές στα επόμενα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ