Ashton Kutcher, ο... δοκιμαστής tablet!

Άλλο ένα celebrity υπηρετεί το marketing ή κάτι παραπάνω;

Υποθέτουμε πως δεν έχει διαφύγει της αντίληψης του κόσμου το γεγονός ότι οι εταιρείες τεχνολογίας επιθυμούν διακαώς - για λόγους που κατανοούμε, αλλά πρακτικά δεν επιβεβαιώνονται εύκολα - να δίνουν "lifestyle διάσταση" στα προϊόντα τους. Είναι κάτι που προσπαθούν να επιτύχουν με διάφορους τρόπους, ένας εν των οποίων είναι η (ακόμη και... εξαιρετικά χαλαρή) "σύνδεση" του ονόματος διάσημων καλλιτεχνών με τα προϊόντα αυτά. Το έκανε η BlackBerry με την Alicia Keys, ονομάζοντάς την "creative director (!) των νεότερων smartphones της, το έκανε η Polaroid αποδίδοντας τον ίδιο τίτλο στη Lady Gaga, το έκανε η Intel με τον Will.i.am. ως "director of creative innovation" (!)... και πριν από λίγες μέρες το έκανε και η Lenovo, "χρίζοντας" τον Ashton Kutcher... δοκιμαστή προϊόντων για τα νέα της tablet!

H Lenovo δεν έκανε τη σχετική ανακοίνωση με "απλό" δελτίο Τύπου, βέβαια, αλλά με... κανονική διαφήμιση (το clip εδώ), στην οποία ο Kutcher χειρίζεται δημοσίως το νεότερο tablet PC της, το ανανεωμένων προδιαγραφών Yoga. Σε αυτήν ο γνωστός ηθοποιός επιδεικνύει υπερήφανα την... κάρτα υπαλλήλου του product engineer (!) για τη Lenovo και χειρίζεται με διάφορους τρόπους το Yoga, σε μία προσπάθεια να καταστήσει το νέο προϊόν της εταιρείας - το οποίο παρεμπιπτόντως είναι όντως πολύ καλό, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ο,τιδήποτε - ξεχωριστό σε σχέση με τα ανταγωνιστικά του.

Το αν και κατά πόσο ο Kutcher θα αποδειχθεί περισσότερο χρήσιμος από απλή... "γλάστρα του marketing" για τη Lenovo, σε σχέση με τα άλλα προαναφερθέντα celebrities που "πέρασαν και δεν ακούμπησαν" τελικά, απομένει ν' αποδειχθεί. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πάντως, ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει πολύ καλύτερη σχέση με την τεχνολογία και το Internet απ' ότι οι περισσότεροι άλλοι καλλιτέχνες, έχοντας ενεργή ανάμιξη σε εταιρείες όπως οι Skype και Path, μετοχικό ρόλο σε άλλες και συμβουλευτικό σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με το χώρο. Υποθέτουμε... θα δείξει, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ