Apple: ανανεώσεις σε iPad και iPhone

Τίποτε όμως το αληθινά ενδιαφέρον, τα σημαντικά μάλλον το φθινόπωρο πια

Διαψεύδοντας την έντονη φημολογία που επικρατούσε στο Web το τελευταίο χρονικό διάστημα περί κυκλοφορίας ριζικά διαφορετικών μοντέλων iPad σύντομα - ή πρακτικά επιβεβαιώνοντας πως αυτή θα συμβεί αργότερα μέσα στη χρονιά βέβαια... - η Apple απλώς ανανέωσε συγκεκριμένα μοντέλα των δημοφιλών της tablet. Παράλληλα παρουσίασε το επίσης φημολογούμενο κόκκινο iPhone 7/7 Plus, το οποίο υπάγεται στην κατηγορία (PRODUCT RED) τμήμα των εσόδων της οποίας διατίθεται στην έρευνα για την θεραπεία του AIDS. Τα νέα αυτά iPhone τεχνικά δεν διαφέρουν σε τίποτε άλλο από τα αντίστοιχα του φθινοπώρου. Η Apple επίσης διπλασίασε τον αποθηκευτικό χώρο των περυσινών iPhone SE (διατηρώντας τα ίδια υποσυστήματα), οπότε τα νεότερα μοντέλα θα πωλούνται πλέον με 32GB και 128 GB διαθέσιμα (προς $399 και $499 αντίστοιχα).

Όσον αφορά στα iPad ο αμερικανικός κολοσσός απλοποιεί σε έναν βαθμό την γκάμα του: τα νέα μοντέλα των 9.7 ιντσών αποχωρίζονται τον χαρακτηρισμό "Air" και θα λέγονται στο εξής απλώς "iPad" (παραμένουν διακριτά από τα Pro με άλλα λόγια), ενσωματώνουν νεότερο κεντρικό επεξεργαστή (τον όχι ακριβώς νέο Α9 όμως), αποκτούν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο (ξεκινούν πλέον από τα 32 GB) και προσφέρουν αυξημένη φωτεινότητα οθόνης (αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό). Γίνονται, δε, φθηνότερα, ξεκινώντας από τα $329 για το εισαγωγικό τους μοντέλο. H κίνηση θεωρείται λογική αν η Apple επιθυμεί (α) να δημιουργήσει κατανοητή διαφορά ανάμεσα στα "απλά" iPad και τα "Pro" και (β) να καταστήσει τα tablet της προσβάσιμα σε μεγαλύτερο τμήμα του καταναλωτικού κοινού, όμως δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως οι μειώσεις τιμής είναι αρκετές ώστε να επιλύσουν το γενικότερο πρόβλημα που έχει όσον αφορά στα iPad συνολικά.

Προξενώντας εύλογα την απορία πολλών, η Apple επίσης μείωσε την τιμή του... iPad Mini 4, προσφέροντας πλέον το μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 128 GB προς $399 (και καταργώντας αυτό των 32 GB). Το κόστος αυτό εν έτει 2017 είναι υψηλό για τις δυνατότητες ενός tablet 8 ιντσών - και αν ο κολοσσός του Cupertino θέλει... όχι ακριβώς διακριτικά να "σπρώξει" τους καταναλωτές προς τα μεγαλύτερα iPad, γιατί δεν καταργεί το Mini εντελώς, όπως θα είχε περισσότερο νόημα; Σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι "μικρορυθμίσεις" στα προαναφερθέντα προϊόντα δεν εντυπωσιάζουν φυσικά κανέναν, γι' αυτό και η Apple τις έκανε μόνο με απλά δελτία Τύπου και αλλαγές στο Web site της.

Όπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε το φθινόπωρο ή τον χειμώνα για νέα iPad Pro και το φημολογούμενο ανασχεδιασμένο των 10.5 ιντσών - επιλογή όμως που εμπορικά το δίχως άλλο μειώνει τις όποιες πιθανότητες των iPad για ανάκαμψη ακόμη περισσότερο. Έχει η Apple όντως... "καταθέσει τα όπλα" όσον αφορά στην άλλοτε πολλά υποσχόμενη αυτή κατηγορία; Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πληρέστερη εικόνα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ