Απίθανα λεπτό, ευαίσθητο στο... άγγιγμα

Νέο εντυπωσιακό mouse για Windows 8 ή Mac OS-X από τη Logitech

Μπορεί οι οθόνες αφής στους προσωπικούς υπολογιστές να "κερδίζουν έδαφος" σιγά-σιγά, όμως ένα καλό mouse για πάρα πολλές δουλειές συνεχίζει να είναι αναντικατάστατο τόσο σε περιβάλλον Windows, όσο και OS-X. Η Logitech ήταν από τις πρώτες εταιρείες, πάντως, που επιχείρησε να "γεφυρώσει το χάσμα" ανάμεσα στον τρόπο που χειρίζεται κανείς π.χ. ένα tablet και το τυπικό περιβάλλον ενός Η/Υ, με μοντέλα mouse που προσέφεραν επιφάνεια αφής αρκετά μεγάλη, ώστε κινήσεις χειρισμού μιας οθόνης αφής, να είναι εφικτές και με τέτοια. Φυσικά δεν σταμάτησε να εξελίσσει την υποκατηγορία αυτή κάθε χρόνο - και το ολοκαίνουργιο Ultrathin Touch είναι, με διαφορά, η πλέον εντυπωσιακή της πρόταση του είδους μέχρι στιγμής.

Το Ultrathin Touch απευθύνεται κυρίως σε κατόχους φορητών υπολογιστών - χωρίς αυτό να αποκλείει τη χρήση του και στους συνήθεις γραφείου φυσικά - επειδή έχει κατασκευαστεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι πάρα, πάρα πολύ λεπτό και ελαφρύ, διευκολύνοντας τη μεταφορά του οπουδήποτε. Διακρίνεται από κομψές, μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές και προσεγμένα υλικά κατασκευής, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το κατεργασμένο αλουμίνιο (brushed aluminum) στην περιφέρειά του. Η λεία του επιφάνεια αφής είναι εντελώς επίπεδη, χωρίς καμπύλες - έτσι ώστε να διευκολύνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις σχετικές κινήσεις χειρισμού - ενώ ακόμη και τα βασικά "πλήκτρα" χρήσης και εντολών βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια αυτή, αλλά εύκολα επιλέξιμα.

Το νέο mouse της Logitech είναι φυσικά ασύρματο - αξιοποιεί την τεχνολογία διασύνδεσης Bluetooth - και φορτίζεται πάρα πολύ γρήγορα μέσω θυρών USB: ένα λεπτό φόρτισης αρκεί για μία ώρα εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια της το mouse μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά. Η Logitech το προσφέρει σε δύο χρώματα, μαύρο για χρήση σε Η/Υ που βασίζονται σε λειτουργικό Windows 7/8/8.1 και λεύκό για χρήση σε υπολογιστές Mac που βασίζονται σε λειτουργικό OS-X 10.6.8 ή νεότερο. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησής του ανέρχεται στα €69.99 και θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά το Νοέμβριο. Τις πρακτικές μας εντυπώσεις από τη χρήση του θα καταθέσουμε τότε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ