AMD: νέο σετ drivers για κάρτες γραφικών Radeon

Με πλήθος νέων λειτουργιών, δυνατοτήτων και φυσικά... διορθώσεων για ευρεία γκάμα προβλημάτων

Είναι γεγονός ότι οι κάτοχοι καρτών γραφικών με chip της AMD, των σειρών Radeon δηλαδή, έχουν δικαίωμα να... γκρινιάζουν περισσότερο από τους συναδέλφους τους κατόχους καρτών γραφικών με chip της nVidia: η δεύτερη και συχνότερα ανανεώνει τους σχετικούς drivers - το απαραίτητο software για να λειτουργήσουν σε Windows και Linux - και τακτικές προσθήκες λειτουργιών και δυνατοτήτων προσθέτει στο λογισμικό αυτό. Η AMD τον τελευταίο χρόνο σε γενικές γραμμές... προβλήματα διορθώνει ουσιαστικά από την μία έκδοση των δικών της drivers στην επόμενη και όχι κάτι περισσότερο. Ε, αυτήν ακριβώς την εικόνα η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί να ανατρέψει, προφανώς, κάνοντας διαθέσιμη στο κοινό σήμερα την έκδοση Omega του λογισμικού ελέγχου της για όλες τις Radeon των τελευταίων 18 μηνών περίπου.

Οι Omega drivers της AMD έχουν ως στόχο τόσο να διορθώσουν πολλά κακώς κείμενα στις επιδόσεις των Radeon, όσο και να προσθέσουν νέες δυνατότητες στη λειτουργία τους. Όσον αφορά στο πρώτο θέμα οι Αμερικανοί υπόσχονται αύξηση των παραγόμενων καρέ ανά δευτερόλεπτο της τάξης του 10%-20% σε πάρα πολλά games, στο ίδιο hardware, καθώς και κατά πολύ ομαλότερη παραγωγή των καρέ σε συστήματα με δύο, τρεις ή τέσσερις κάρτες γραφικών Radeon. Για τους κατόχους ισχυρών καρτών γραφικών της AMD που έχουν... περισσότερη ισχύ απ' όση είναι απαραίτητη για την οθόνη που χρησιμοποιούν, η αμερικανική εταιρεία εγκαινιάζει τη λειτουργία Virtual Super Resolution ώστε τα games να αποδίδονται σε υψηλότερη ανάλυση, η οποία στη συνέχεια προσαρμόζεται σε αυτήν της οθόνης αυξάνοντας την ποιότητα απεικόνισης των γραφικών.

Αν και παραδοσιακά είναι οι gamers αυτοί που ωφελούνται περισσότερο από τη διάθεση βελτιωμένου software ελέγχου για κάρτες γραφικών, οι Omega Drivers αποτελούν εξαίρεση: αυτή τη φορά και οι χρήστες Media Center PC, που αξιοποιούν τα συστήματά τους για θέαση ταινιών και άλλου οπτικοακουστικού υλικού, έχουν να προσβλέπουν σε νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν την Fluid Motion - ομαλή απόδοση των καρέ σε κάθε είδους video, ακόμη και σε κυκλώματα γραφικών περιορισμένων δυνατοτήτων - την Contour Removal, που αναλαμβάνει να διορθώσει πολλές ατέλειες σε υπερσυμπιεσμένα video που προέρχονται π.χ. από το Web, καθώς και την Detail Enhancement, που περιορίζει τον κόκο και αυξάνει την ευκρίνεια σε video καλής ποιότητας και ανάλυσης 1080p, όταν αυτό προβάλλεται είτε σε οθόνες αυτής της ανάλυσης, είτε ανάλυσης 4Κ.

Ως... είθισται, οι Omega Drivers ενσωματώνουν πλήθος διορθώσεων σε προβλήματα που ανέφεραν (και αξιολόγησαν κατά σειρά σημαντικότητας) οι ίδιοι οι χρήστες, αυξάνουν τις επιλογές διασύνδεσης και συνδυασμού οθονών στο ίδιο PC με Windows (έως 24 πια!), ενώ επιφέρουν και μία μεγάλη σειρά αλλαγών "κάτω από το καπώ" στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το λογισμικό, προκειμένου να διευκολύνουν τους δημιουργούς games στη δουλειά τους. Η AMD υπόσχεται πως τους Omega Drivers τους έχει "περάσει από φωτιά και σίδερο" όσον αφορά στον ποιοτικό έλεγχο και τις σχετικές εκτενείς δοκιμές, ώστε να μην χρειαστεί... update στο update σύντομα για να λειτουργήσουν σωστά. Οι κάτοχοι PC με Windows 7 και Windows 8.1, εκδόσεων είτε 32-bit είτε 64-bit, μπορούν να προμηθευτούν τους Omega Drivers δωρεάν από το επίσημο Web site της AMD, σε αυτή τη σελίδα. Και... καλές δοκιμές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ