Χειριστήριο... ποδιών για το PlayStation VR

Περισσότερο ενδιαφέρον απ' όσο ακούγεται, διαθέσιμο σύντομα - λεπτομέρειες

Με το PlayStation VR να έχει σημειώσει ήδη αξιοθαύμαστες πωλήσεις και να στοχεύει σε σημαντικά περισσότερες μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο - αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ή αυτός αυξηθεί το περιφερειακό της Sony θα αποκτήσει πελατειακή βάση 7 εκατομμυρίων παικτών - έχει πλέον δημιουργηθεί επαρκές κοινό και για τα αξεσουάρ του. Ένα ενδιαφέρον και, αν μη τί άλλο, πρωτότυπο τέτοιο θα κυκλοφορήσει σύντομα και μάλιστα με την υποστήριξη της ίδιας της Sony και την φιλοδοξία να εμπλουτίσει αισθητά την όλη εμπειρία της αλληλεπίδρασης με games εικονικής πραγματικότητας. Το όνομά του: 3dRudder!

Πρόκειται για ένα... περιφερειακό του περιφερειακού, το οποίο συνδέεται απευθείας στο PS4 με το οποίο λειτουργεί και το PS VR, τοποθετείται μπροστά στα πόδια του παίκτη που κάθεται μπροστά στο σύστημα της Sony και έχει σχεδιαστεί ώστε αυτά να στηρίζονται πάνω στην επιφάνειά του σταθερά. Θέτοντάς το σε λειτουργία μπορεί κανείς, δίνοντας στα πόδια του κλίση μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά, να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα "κίνησης μέσα στον χώρο" που θα επιτύγχανε με το χειριστήριο του PS4 στα χέρια, ελευθερώνοντας αυτά για να κρατούν π.χ. τα χειριστήρια Move. Παραθέτουμε το σχετικό video:



Συνήθως το πρόβλημα με τα αξεσουάρ αυτού του τύπου είναι πως, ακόμη και αν στηρίζονται σε μία καλή ιδέα, δεν υποστηρίζονται από αρκετά games ώστε να καταστούν θελκτικά. Το 3dRudder, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα: από την πρώτη ημέρα διάθεσής του θα υποστηρίζεται από 25 διαφορετικά games του PS VR. Πρόκειται για τα Immortal Legacy: The Jade Cypher, Undead Citadel, Sairento VR, Ultrawings VR, Bow to Blood, Pirate Flight, DWVR, The Wizards: Enhanced Εdition, Red Matter, Operation Warcade, Beat Blaster, Honor and Duty: D-Day, Honor and Duty: Arcade Edition, Nature Treks, Mind Labyrinth, Scraper VR, Affected: The Manor, Telefrag VR, Trainer VR, Proze, Darkness Roller Coaster, Vertigo Home, Contagion VR, Shadow Legend και Blind.

Μετά από την κυκλοφορία του προϊόντος της, υπόσχεται η κατασκευάστρια εταιρεία, θα συνεχίσουν να προστίθενται συμβατά games στον παραπάνω κατάλογο. To 3dRudder θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου αντί €119 και οποιοσδήποτε κάτοχος PS VR ενδιαφέρεται γι' αυτό μπορεί ήδη να το προπαραγγείλει από το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό κατάστημα της κατασκευάστριας εταιρείας του. Καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ