Xbox: τέλος εποχής με 76 νέα games καταλόγου

Με... ανέλπιστο δώρο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα συμβατότητας των Xbox/Xbox 360 με τα Xbox One/Xbox Series

Η Microsoft γιόρτασε online πριν από λίγες ώρες τα 20 χρόνια διαδρομής των Xbox στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας και, ανάμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε, συμπεριέλαβε και μία... έκπληξη. Αν και οι πιο πολλοί από μας θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός είχε σταματήσει πλέον να επενδύει πόρους στο πρόγραμμα εξασφάλισης συμβατότητας games των Xbox/Xbox 360 με τα Xbox One S/X και Xbox Series S/X - η εταιρεία δεν είχε ενημερώσει την σχετική λίστα τίτλων για περίπου δύο χρόνια - χθες πρσέθεσε όχι λιγότερους από 76 (!) ακόμη τέτοιους τίτλους, αρκετοί εκ των οποίων ζητούνταν επίμονα από τους παίκτες για χρόνια.

Όπως ίσχυε και για πολλά άλλα games των Xbox/Xbox 360 που βρίσκονται ήδη στην λίστα συμβατότητας με Xbox One/Xbox Series, οι 76 αυτοί πρόσθετοι τίτλοι μπορούν να παιχθούν σε διπλάσια, τριπλάσια ή τετραπλάσια ανάλυση από την αρχική τους (βάσει των δυνατοτήτων του μοντέλου Xbox που χρησιμοποιείται κάθε φορά), ενώ όλοι ανεξαιρέτως υποστηρίζουν την λειτουργία AutoHDR για καλύτερη απόδοση χρώματος στα δύο νεότερα Xbox. Επίσης 11 από τους τίτλους αυτούς υποστηρίζουν την λειτουργία FPS Boost (για πολλαπλασιασμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο που αποδίδουν). Οι καταναλωτές που κατέχουν ήδη αυτά τα games σε υλική ή αμιγώς ψηφιακή μορφή μπορούν να τα παίξουν άμεσα, ενώ διαθέσιμα και στο Microsoft Store είναι και τα περισσότερα από αυτά για αγορά από νεότερους κατόχους Xbox.

Αν και είναι κάπως... υπερβολικό σε άρθρα να παραθέτει κανείς ολόκληρη λίστα με 76 games, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα το κάνουμε γιατί είναι ο ευκολότερος τρόπος να διαπιστώσει κανείς "στα γρήγορα" αν εκείνος ο τίτλος του αρχικού Xbox ή του Xbox 360 που ήθελε πολύ να παίξει, "κατάφερε" τελικά να συμπεριληφθεί στην τελευταία αυτή ενημέρωση της λίστας συμβατότητας με Xbox One/Xbox Series. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, λοιπόν, ορίστε και οι 76 τίτλοι:

50 Cent: Blood on the Sand
Aces of the Galaxy
Advent Rising
Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom
Are You Smarter Than a 5th Grader? Make the Grade
Avatar: The Last Airbender - The Burning Earth
Bankshot Billiards 2
Beautiful Katamari
Binary Domain
Black College Football Xperience: Doug Williams Ed
Cloning Clyde
Conan
Darwinia+
Dead or Alive Ultimate
Dead or Alive 3
Dead or Alive 4
Death by Cube
Disney Universe
Disney’s Chicken Little
Elements of Destruction
F.E.A.R.
F.E.A.R. 2: Project Origin
F.E.A.R. 3
F.E.A.R. Files
The First Templar
Gladius
Gunvalkyrie
Islands of Wakfu
Lego The Lord of the Rings
Manhunt
Max Payne
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Max Payne 3
Mini Ninjas
Mortal Kombat
Mortal Kombat vs. DC Universe
MX vs. ATV Alive
MX vs. ATV Untamed
NIER
Novadrome
Oddworld: Munch’s Oddysee
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Otogi: Myth of Demons
Otogi 2: Immortal Warriors
The Outfit
Outpost Kaloki X
Quake Arena Arcade
R.A.W. - Realms of Ancient War
Red Dead Revolver
Resident Evil: Operation Raccoon City
Ridge Racer 6
Rio
Risen
Risen 2: Dark Waters
Rock of Ages
Sacred 2: Fallen Angel
Scramble
Screwjumper!
Secret Weapons Over Normandy
Skate 2
SpongeBob SquarePants Underpants Slam!
SpongeBob’s Truth or Square
Star Wars Starfighter: Special Edition
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith
Star Wars: The Clone Wars
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Switchball
Thrillville
Thrillville: Off the Rails
Time Pilot
TimeSplitters 2
TimeSplitters: Future Perfect
Toy Story Mania!
Vandal Hearts: Flames of Judgment
Viva Piñata: Party Animals
Warlords

H Microsoft φρόντισε, πάντως, να υπογραμμίσει πως ναι, αυτή είναι η τελευταία φορά που προστίθενται games των Xbox/Xbox 360 στην λίστα συμβατότητας των Xbox One/Xbox Series. Δεν υπάρχει, ωστόσο, περιθώριο για παράπονο: η όλη αυτή ενέργεια υποστήριξης εκ μέρους του αμερικανικού κολοσσού διήρκησε περισσότερο καιρό απ' όσο θα περίμενε οποιοσδήποτε. Κατέληξε, δε, να συγκεντρώσει τελικά πάνω από 935 (!) διαφορετικούς τίτλους των Xbox/Xbox 360 - αληθινά απίθανος αριθμός αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά τα games έκαναν την μετάβαση από σχετικά απλοϊκά σε πολύ περισσότερο ικανά συστήματα μέσα από πάρα πολλή προγραμματιστική δουλειά και τρεις διαφορετικές αρχιτεκτονικές hardware.

H Microsoft σαφώς αξίζει τα εύσημα γι' αυτό, παρ' ότι συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως οι καταναλωτές αγοράζουν νέα συστήματα ψυχαγωγίας για να παίξουν νέα, όχι παλιά, games. Για κάποιο τυχαίο βαρετό απόγευμα, όμως, που μπορεί να θελήσει κάποιος να παίξει στο πανίσχυρο Xbox του όχι κάτι καινούργιο, αλλά ένα από τα αγαπημένα του games από το παρελθόν, αυτή η βιβλιοθήκη των 935 τίτλων μπορεί να αποδειχθεί... σωτήρια λύση. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ