Xbox: συνεργασία με την LG για τηλεοράσεις gaming

Οι καλύτερες τηλεοράσεις γι' αυτήν την χρήση είναι OLED, οι Αμερικανοί τις αξιοποιούν έξυπνα

Με την ευκαιρία της πρόσφατης εμπορικής πρεμιέρας των Xbox Series X και Xbox Series S, των νέων συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας της Microsoft, ο αμερικανικός κολοσσός και η LG ανακοίνωσαν αποκλειστική συνεργασία για την παράλληλη προώθηση των τηλεοράσεων OLED της δεύτερης και την ανάδειξή τους ως των ιδανικών για τα νέα Xbox. Υπενθυμίζουμε πως η Microsoft είχε για τα Xbox One S/X αντίστοιχη συνεργασία με την Samsung για χρόνια, όμως οι τηλεοράσεις "QLED" της δεύτερης δεν κινούνται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και λειτουργιών με τις νεότερες OLED της LG - αν θέλει να μιλήσει κανείς συγκεκριμένα για τις δυνατότητες απεικόνισης των Series S|X - οπότε η νέα αυτή συνεργασία κρίνεται ως προτιμότερη για τους Αμερικανούς (και αξιόλογη έξτρα προώθηση για τους Κορεάτες φυσικά).

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο Τύπου τους "o συνδυασμός των πλέον εξελιγμένων μοντέλων τηλεοράσεων της LG και των ισχυρότερων μοντέλων Xbox θα επιτρέψει τόσο στους αφοσιωμένους όσο και στους περιστασιακούς παίκτες να απολαύσουν την επόμενη γενιά gaming, σήμερα". "Με χαρακτηριστικά", συνεχίζει η ανακοίνωση, "όπως την εξαιρετικά γρήγορη ανταπόκριση του 1ms, των εξαιρετικά περιορισμένων καθυστερήσεων προβολής ενεργειών επί της οθόνης, και με υποστήριξη στην πλέον πρόσφατη έκδοση του προτύπου HDMI που προσφέρει μεταβλητό ρυθμό προβολής (VRR), αυτόματη ενεργοποίηση κατάστασης περιορισμένων καθυστερήσεων (ALLM) και κανάλι επιστροφής ήχου (eARC), τα games όχι μόνο έχουν υψηλότερη ποιότητα οπτικοακουστική, αλλά προσφέρουν και καλύτερο έλεγχο". "Με 4 τέτοιες θύρες", καταλήγει η ανακοίνωση, "διαθέσιμες σε κάθε μοντέλο OLED TV οι παίκτες έχουν την επιλογή να αξιοποιούν περισσότερα από ένα συστήματα ταυτόχρονα, όπως και PC".

Υπενθυμίζεται πως η τεχνολογία OLED είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που προσφέρει έλεγχο εικόνας σε επίπεδο pixel, έχοντας ως αποτέλεσμα να επιδείξει την υψηλότερη δυνατή αντίθεση και ζωηρά, αλλά φυσικά χρώματα. Τα Xbox Series S|X, δε, είναι τα πρώτα συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας που έχει επιβεβαιωθεί πως θα υποστηρίξουν μέσα στο επόμενο έτος το κορυφαίο πρότυπο απεικόνισης τεχνολογίας HDR, το Dolby Vision, σε νέα video games για ασύγκριτη χρωματική πιστότητα. Τα προϊόντα των δύο εταιρειών, πάντως, μπορούν και σήμερα να συνεργαστούν άψογα στην απόδοση games ανάλυσης 4Κ σε ρυθμό 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για την ομαλότερη δυνατή κίνηση και ακρίβεια στον χειρισμό που μπορούν να προσφέρουν video games στο σαλόνι. Η συνεργασία των LG και Microsoft έχει όντως νόημα και για τις δύο εταιρείες και αξίζει την προσοχή του κοινού στο οποίο στοχεύει - και, φυσικά, να επιτύχει εμπορικά. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ