Xbox Series Χ: στις 10 Νοεμβρίου προς $499

Και ένα ενδιαφέρον bonus για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate στον σωστό χρόνο

Αφού οι χθεσινές διαρροές - οι σχετικές με το "εισαγωγικό" Xbox Series S - δεν... είχαν αφήσει καμία ερώτηση αναπάντητη για τα πλάνα της Microsoft στην ουσία, ο αμερικανικός κολοσσός σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα όσα ήδη γνωρίζαμε για το άλλο του, κατά πολύ ισχυρότερο σύστημα: το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο και αυτό στις 10 Νοεμβρίου προς €499. Οι προπαραγγελίες και για τα δύο της νέα συστήματα ξεκινούν από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τα δύο Xbox θα είναι σε θέση να αποκτήσουν οι καταναλωτές 12 χωρών μέσα από το πρόγραμμα Xbox All Access: το Xbox Series S θα μπορεί να αγοραστεί προς $24.99 τον μήνα για διάρκεια 24 μηνών και το Xbox Series X προς $34.99 τον μήνα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Στις 12 αυτές χώρες δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται η δική μας ή πολλές άλλες μικρότερες, αλλά μόνο οι Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Αγγλία και ΗΠΑ. Η Microsoft υπόσχεται να επεκτείνει και σε άλλες χώρες το πρόγραμμα το 2021.

Οι καταναλωτές που θα αποκτήσουν οποιοδήποτε από τα δύο συστήματα της Microsoft μέσα από το πρόγραμμα Xbox All Access λαμβάνουν επίσης πλήρη συνδρομή διάρκειας δύο ετών στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate. Αυτή περιλαμβάνει πιο πολλά από 150 διαφορετικά games, συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live για συμμετοχή σε Δικτυακές αναμετρήσεις, την υπηρεσία "μετάδοσης" (streaming) xCloud για χρήση των games αυτών σε άλλες συσκευές και όλα τα PC games που περιλαμβάνονται στην βιβλιοθήκη του Xbox Game Pass. Μέσα από ειδική συμφωνία ανάμεσα στην Microsoft και την Electronic Arts, μάλιστα, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate αποκτούν πρόσβαση και στην βιβλιοθήκη τίτλων EA Play που προσφέρει άνω των 60 διαφορετικών games επιπέδου AAA. Το απρόσμενο αυτό κι ενδιαφέρον bonus ισχύει και για τους παρόντες συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate από δω και στο εξής.

Η Microsoft έχει λοιπόν αποκαλύψει πια πλήρως τα σχέδιά της - αν αυτό έγινε... φορσέ δεν έχει εν τέλει ουσιαστική σημασία τώρα - οπότε είναι σειρά της Sony να αποκαλύψει τα δικά της. Έντονη φημολογία ήθελε τον ιαπωνικό κολοσσό να προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, όλα δείχνουν ωστόσο πως αυτός θα επικεντρωθεί τις επόμενες ημέρες σε νέους τίτλους του PlayStation VR και μία σχετική προωθητική ενέργεια στο PlayStation Store. Θα χρειαστεί να περιμένουμε, με άλλα λόγια, το λιγότερο μερικές μέρες ακόμη προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα των προτάσεων οι δύο "μονομάχοι" της φετινής εορταστικής περιόδου θα φέρουν στα καταστήματα. Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε για την ώρα κάτι άλλο, λίγη ακόμη... υπομονή λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ