Xbox One: όλες οι εκδοχές, όλες οι εκδόσεις

Αξιολογούμε τα διαφορετικά "πακέτα" που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

Με την εορταστική περίοδο να έχει πρακτικά ξεκινήσει και την κορύφωσή της τα Χριστούγεννα να μην βρίσκεται πολύ μακριά, είναι πιθανώς η καλύτερη χρονική στιγμή να δημοσιεύσουμε την μικρή έρευνα αγοράς που είχαμε υποσχεθεί πριν από λίγες ημέρες: την παράθεση και σύγκριση των διαφορετικών εκδόσεων και εκδοχών - ναι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα - των PlayStation4 και Xbox One που είναι ήδη ή θα είναι διαθέσιμα στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα δύο αυτά άρθρα τα κρίναμε ως ενδιαφέροντα (ακόμη και απαραίτητα από κάποιες απόψεις) ακριβώς επειδή φέτος τόσο η Sony όσο και η Microsoft στρατηγικά επέλεξαν να παρουσιάσουν πολλαπλά "πακέτα", στηριζόμενες στις ισχυρές συνεργασίες της η πρώτη και στις "ειδικού βάρους" αποκλειστικότητές της η δεύτερη.

Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, λοιπόν: για το Xbox One οι Έλληνες καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους όχι λιγότερες από 7 (!) διαφορετικές εκδόσεις. Τις παρακάτω:

Xbox One, €349
Το σύστημα της Microsoft στην πιο απλή έκδοσή του, η οποία ενσωματώνει σκληρό δίσκο μεγέθους 500 GB και δεν συνοδεύεται από αξεσουάρ ή games. Είναι, προφανώς, η έκδοση που θα διαλέξει όποιος θέλει να καταβάλλει το μικρότερο δυνατό ποσό απόκτησης ενός Xbox One έστω κι αν, επίσης προφανώς, έναν πολύ μικρό αριθμό από games μπορεί να παίξει κανείς έτσι: ουσιαστικά μόνο τίτλους του Xbox Live Store διατίθενται δωρεάν (free to play) αλλά και δεν απαιτούν συνδρομή Xbox Live Gold. Είναι, ωστόσο, η ιδανική έκδοση να δωρίσει κανείς: ε, ας... βάλει και ο παραλήπτης "το χέρι στην τσέπη" για κάτι!
Αξιολόγηση: 7/10


Xbox One + ένας συνοδευτικός τίτλος δώρο, €369
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση με την προαναφερθείσα, με τη διαφορά πως οι διάφορες εμπορικές αλυσίδες προσθέτουν αντί επιπλέον κόστους €20 πλήρες αντίτυπο ενός από τα FIFA 16, The LEGO Movie, Witcher 3, Gears of War Ultimate Edition ή Halo: The Master Chief Collection. Το κέρδος εδώ βρίσκεται προφανώς στα €20-€40 που εξοικονομεί κανείς αν ήθελε να αγοράσει οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τίτλους ξεχωριστά. Υπενθυμίζουμε πως για να αξιοποιήσει κανείς τη μεγάλη πλειοψηφία των Δικτυακών λειτουργιών καθενός από τους παραπάνω τίτλους χρειάζεται και ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live Gold.
Αξιολόγηση: 8/10

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ