To Xbox Live και σε συσκευές Android/iOS

H Microsoft κάνει το πρώτο βήμα προς την νέα της μελλοντική κατεύθυνση, αναμένουμε τα επόμενα

H Microsoft έχει καταστήσει σαφές προς... όλες τις κατευθύνσεις πως το μελλοντικό της πλάνο όσον αφορά στα video games δεν προβλέπει μόνο παρουσία στο σαλόνι με επόμενες εκδόσεις Xbox, αλλά παρουσία της και σε άλλες συσκευές μέσα από την Δικτυακή της υπηρεσία "μετάδοσης" games που αυτή τη στιγμή είναι γνωστή με το κωδικό όνομα xCloud και χρονικό ορίζοντα έναρξης εμπορικής λειτουργίας μέσα στο 2020. Στο πλαίσιο αυτό, και "προετοιμάζοντας το έδαφος" για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε την διάθεση της υποδομής λογισμικού και Δικτυακών υπηρεσιών που θα επιτρέψουν σε πολύ περισσότερους δημιουργούς games να αξιοποιήσουν το Xbox Live.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει, λοιπόν, την επέκταση της πλατφόρμας Microsoft Game Stack έτσι ώστε αυτή να γίνει προσβάσιμη από apps του Android και του iOS. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι χρήστες iPhone και iPad ή οι χρήστες κινητών και tablet βασισμένων σε Android θα μπορούν να έχουν σε apps πάρα πολλές από τις γνωστές δυνατότητες του Xbox Live, όπως τα Αchievements, το Gamerscore, τις Friend lists, τα Clubs κλπ. όπως και λειτουργίες όπως την μεταφορά ρυθμίσεων γονικού ελέγχου και προσωποποίησης υπηρεσιών. Για όλα αυτά θα χρειάζεται φυσικά να γίνει είσοδος μέσα από τα σχετικά apps και στο Identity Network της αμερικανικής εταιρείας (login με προφίλ Microsoft δηλαδή).

Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πόσοι δημιουργοί apps και games για iOS και Android θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δυνατότητες καθώς - αρχικά και σε αυτήν την φάση μόνο - ομολογουμένως είναι περιορισμένης αξίας αν τα ίδια apps και games (όπως π.χ. το Minecraft) δεν τα έχει ο χρήστης και σε Xbox One ή Windows 10. Όμως αν η υπηρεσία xCloud όντως ξεκινήσει την δοκιμαστική της λειτουργία φέτος και την εμπορική το 2020, και αν παράλληλα η Microsoft φέρει την συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass και σε άλλες συσκευές πέραν των Xbox One, τότε οι καινούργιες λειτουργίες του Game Stack για Android και iOS δεν θα αποκτήσουν απλώς νόημα, θα αποδειχθούν απαραίτητες για το όραμα του "gaming με οποιαδήποτε συσκευή" των Αμερικανών. Για να δούμε... τί θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ