Το Total War Saga: Troy δωρεάν στο Epic Games Store

Τίτλος στρατηγικής... αυξημένου ελληνικού ενδιαφέροντος διαθέσιμος σε όλους τον Αύγουστο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε κάνει την πρώτη αναφορά στο Total War Saga: Troy, τον νέο τίτλο στρατηγικής της περίφημης Creative Assembly για PC που είχε και ελληνικής... χροιάς ενδιαφέρον. Πρόκειται για το πρώτο video game του οποίου το θέμα είναι ο Τρωϊκός Πόλεμος όπως αυτός περιγράφεται από την Ιλιάδα του Ομήρου, με όλους τους πασίγνωστους χαρακτήρες του έπους αυτού παρόντες και τον παίκτη ν' αναλαμβάνει είτε την υπεράσπιση, είτε την κατάκτηση της Τροίας. Η παραγωγή δεν είχε "ακουστεί" έκτοτε, όμως όλα δείχνουν πως η ανάπτυξή της ήταν ομαλή αφού βρίσκεται πλέον στην "τελική ευθεία" για την διάθεσή της στο κοινό. Για πολύ λίγο, μάλιστα, και κοντά στην... εντελώς δωρεάν διάθεσή της!

Όχι, δεν είναι κάποιου είδους... πονηρό κόλπο όπως αυτά του Οδυσσέα - απλώς μία τολμηρή προωθητική ενέργεια. Το Total War Saga: Troy θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου αποκλειστικά μέσα από το Epic Games Store και όντως η Creative Assembly θα το προσφέρει χωρίς κανένα κόστος σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις πρώτες 24 ώρες εμφάνισής του εκεί. Η κίνηση όμως είναι τμήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει συνάψει η Creative Assembly με την Epic, βάσει της οποίας η δεύτερη κάλυψε σημαντικό ποσοστό του κόστους ανάπτυξης του τίτλου αλλά και την απώλεια εσόδων που συνεπάγεται αυτή η προωθητική ενέργεια (τα χρήματα που θα εισέπραττε δηλαδή η CA από τις προπαραγγελίες και τις πωλήσεις της πρώτης ημέρας του Total War Saga: Troy).

Με αυτόν τον τρόπο η Epic εξασφάλισε μία αξιοσημείωτη αποκλειστικότητα (ο ίδιος τίτλος θα κυκλοφορήσει στην Steam τον Αύγουστο του... 2021) και η Creative Assembly ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα για τον τίτλο της, αφού ισχυρότερο κίνητρο απόκτησης ενός τίτλου από την... δωρεάν διάθεσή του, δεν υπάρχει. Έτσι το Total War Saga: Troy θα το δουν και θα το παίξουν πολύ περισσότεροι gamers απ' ότι σε κανονικές συνθήκες και η δημιουργός εταιρεία θα διευρύνει το κοινό της, δημιουργώντας παράλληλα μία γόνιμη πελατειακή βάση τόσο για extra εμπορικό περιεχόμενο του Troy, όσο και για επόμενους τίτλους Total War. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να διαπιστώσουμε αν το Total War Saga: Troy θα αποδειχθεί όσο ποιοτικό ελπίζουμε, βασίζοντας τις προσδοκίες μας στην πρότερη πολύ καλή δουλειά της Creative Assembly. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ