To Street Fighter 6 ξεχωρίζει στο νέο State of Play

Συν ένας αριθμός από ποιοτικά gamers για PS4/PS5 που κυκλοφορούν σύντομα ή μέσα στο 2022

Καθώς το... φάντασμα της έκθεσης Ε3 πλανιέται πια πάνω από τις αρχές κάθε Ιούνη, οι εταιρείες του gaming τιμούν τουλάχιστον την μνήμη της δημοσιοποιώντας πληροφορίες για επερχόμενα προϊόντα τους σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αυτό δείχνει να κάνει και η Sony, της οποίας η προωθητική ενέργεια Days of Play βρίσκεται ήδη στα μισά της και η νεότερη Δικτυακή της παρουσίαση State of Play ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες. Οι Ιάπωνες είχαν διευκρινίσει πως στην συγκεκριμένη δεν θα αναφερθούν στις δικές τους νέες παραγωγές, αλλά θα επικεντρωθούν σε εκείνες άλλων μεγάλων εκδοτριών κι ανεξάρτητων δημιουργών - και αυτό έκαναν, παρουσιάζοντας 13 games σε λιγότερο από μισή ώρα. Μεγαλύτερη έκπληξη ανάμεσά τους, η σημαντικότερη: το Street Fighter 6 που είναι πλέον καθ' οδόν.

Το νεότερο μέλος της διάσημης σειράς τίτλων μάχης σώμα με σώμα της Capcom αποκαλύφθηκε όπως τού αξίζει αυτή τη φορά - όχι όπως την προηγούμενη που ήταν κάτι σαν... κακό αστείο - με αναλυτικό video σχετικό. Ο τίτλος χαρακτηρίζεται από διαφορετικό στυλ σχεδιασμού (βασίζεται στον μηχανισμό προβολής γραφικών RE της ίδιας της Capcom), φέρνει στο προσκήνιο νέους μηχανισμούς στο gameplay του, προσφέρει το λιγότερο 2 νέους χαρακτήρες ήδη (οι σχετικές διαρροές αναφέρονται σε 8), αξιοποιεί περιγραφή κάθε σύγκρουσης σε πραγματικό χρόνο όπως στα πρωταθλήματα, προσφέρει επιλογή ανάμεσα στον κλασικό τρόπο ελέγχου και σε απλοποιημένο, ενώ μια από τις καινούργιες "Δικτυωμένες" επιλογές παιχνιδιού του, το Battle Hub, θυμίζει... το PlayStation Home του PS3 (!).

Βάσει των όσων επέδειξε σε αυτό το πρώτο αναλυτικό trailer του SF6, η Capcom δείχνει να ακολουθεί άλλη προσέγγιση πια (την "game as a service" με συνεχή εξέλιξη του τίτλου σε βάθος χρόνου) και να απομακρύνεται από αυτήν του ετήσιου Season Pass που ακολουθούσε στο SF5. Οι παίκτες θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν δικό τους μαχητή, καθώς και να εξερευνήσουν διάφορες περιοχές της Metro City (κάτι που δεν έχει προσφέρει άλλο Street Fighter στο παρελθόν). Είναι, δε, ο πρώτος τίτλος της σειράς που θα κυκλοφορήσει σε πολλαπλά φορμά οικιακής ψυχαγωγίας από την πρώτη μέρα, καθώς αναπτύσσεται για PS4/PS5, Xbox Series S/X (αλλά όχι Xbox One S/X) και PC. Είναι προγραμματισμένος για διάθεση μέσα στο 2023.

Στην ίδια παρουσίαση State of Play η Capcom ανακοίνωσε επίσης επανέκδοση του Resident Evil 4 για PS5, η οποία μάλιστα θα προσφέρει και περιεχόμενο για το PlayStation VR2 (όπως και αυτή του Resident Evil: Village). Το Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 Retribution της Skydance επίσης ανακοινώθηκε για PSVR2 (αλλά και για το υπάρχον PSVR), ενώ οι φίλοι του No Man's Sky μπορούν να προσβλέπουν και αυτοί σε περιεχόμενο του τίτλου για PSVR2 (δεν είναι σαφές αν το παρόν NMS θα μεταβεί ως έχει στο νέο PSVR ή αν πρόκειται για κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό).

Άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την ίδια παρουσίαση: το The Callisto Protocol δείχνει αρκούντως τρομακτικό στο νέο του trailer και είναι δρομολογημένο για κυκλοφορία στις 2 Δεκεμβρίου, το εκπληκτικό Tunic έρχεται στα PS4/PS5 τον Σεπτέμβριο, το Rollerdrome είναι ένα φουτουριστικό... skater-shooter (!) από την Roll7 του OlliOlliWorld και έρχεται στα PS4/PS5 τον Αύγουστο, ενώ το Stray (εντυπωσιακή περιπέτεια cyberpunk με πρωταγωνίστρια μια... γάτα!) έρχεται στις 19 Ιουλίου και θα προσφερθεί δωρεάν στους συνδρομητές PlayStation Plus εκείνο τον μήνα.

Η ίδια η Sony επέδειξε πλήρες trailer του Horizon: Call of the Mountain, του πρώτου επίσημου τίτλου της για το PSVR2, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την διάθεση γενναίας αναβάθμισης για το Horizon: Forbidden West με νέες επιλογές. Ανακοίνωσε επίσης πως το Spider-man: Remastered του PS5 έρχεται στα PC τον Αύγουστο (αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο σε επιλογές) ενώ και το Spider-man: Miles Morales είναι σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει σε Η/Υ μέσα στην χρονιά - φήμες θέλουν το ίδιο για τα Returnal και Sackboy: A Big Adventure, αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη νύξη καν γι' αυτά ακόμη. Με αυτόν τον ρυθμό, πάντως, πλησιάζουμε όλο και πιο γρήγορα σε επανέκδοση του Demon's Souls για PC και, ποιός ξέρει, ακόμη και σε εκείνη την πολυσυζητημένη, μυθική σχεδόν, εκδοχή του Bloodborne για Η/Υ. Και γιατί όχι, άλλωστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ