Tα Half Life επιστρέφουν... σε περιβάλλον VR

Έρχεται τον Μάρτιο το HL: Alyx αποκλειστικά για PC - πρώτες λεπτομέρειες

H σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει πριν από κάποιες εβδομάδες - δεν μιλούμε καν για τα... χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων η ύπαρξη ενός Half Life 3 είχε γίνει αντικείμενο αναρίθμητρων meme πλέον - όμως εδώ και λίγες ώρες είναι επίσημο: η Valve θα προσφέρει στα εκατομμύρια των παικτών που θα ήθελαν ένα HL3, ένα όντως νέο Half Life. Μόνο που το δεύτερο... δεν είναι ακριβώς το πρώτο. Το Half Life: Alyx, όπως ονομάζεται ο τίτλος, σεναριακά ανήκει στο παρελθόν και δεν παίζεται με πληκτρολόγιο, mouse ή χειριστήριο παραδοσιακό, καθώς εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας - χωρίς όμως να είναι μικρότερο σε διάρκεια από τα άλλα δύο Half Life που γνωρίζουμε!

Πράγματι: το νέο αυτό Half Life, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, χρονικά τοποθετείται ανάμεσα στο αρχικό και το Half Life 2 με πρωταγωνίστρια την γνωστή σε όλους συμμάχο του Freeman από το HL2. Στην καινούργια παραγωγή ο παίκτης ελέγχει την Alyx καθώς προσπαθεί με τον πατέρα της να οργανώσει την αντίσταση απέναντι στην δύναμη των εξωγήινων The Combine, οπότε είναι μάλλον ασφαλές να θεωρήσει κανείς πως θα επιστρέψουμε σε γνώριμες περιοχές όπως την ιστορική City 17 - αλλά φυσικά σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας... με ό,τι αυτό σημαίνει. Η διάρκεια του τίτλου τοποθετείται ανάμεσα στις 14 και τις 16 ώρες (από τα μεγαλύτερα VR games ανεξαρτήτως κατηγορίας) και ο μηχανισμός προβολής γραφικών του είναι ο... παλιός, καλός αλλά με την πάροδο των ετών βελτιωμένος Source 2.

Η Valve υποστηρίζει πως το Half Life: Alyx έχει εξ αρχής σχεδιαστεί για να παιχθεί σε VR και μόνο - υπάρχουν π.χ. επιλογές ή κινήσεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με πληκτρολόγιο και mouse - γι' αυτό και, για την ώρα τουλάχιστον, αποκλείουν την κυκλοφορία του σε "παραδοσιακή" μορφή. Ο τίτλος θα είναι συμβατός με όλα τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας για προσωπικούς υπολογιστές PC - το Index VR της Valve, το HTC Vive, το Oculus Quest κλπ. - είναι ήδη διαθέσιμος για προπαραγγελία και κοστίζει €49.99 (αποκλειστικά στο Δικτυακό κατάστημα της Steam προφανώς!). Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματός του είναι εντυπωσιακά... προσγειωμένες για τα σημερινά δεδομένα, αν και βέβαια δεν έχουμε καμία ένδειξη των υποσυστημάτων που χρειάζεται για να αποδώσει το εικονικό του περιβάλλον σε ποιότητα γραφικών όπως αυτή που περογράφεται στα στιγμιότυπα που παραθέτουμε.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί ωστόσο... καινούργιο Half Life! Αυτό που απομένει ν' αποδειχθεί είναι το αν και κατά πόσο το HL: Alyx μπορεί να τιμήσει σε περιβάλλον VR την "βαριά κληρονομιά" των προκατόχων του, αλλά και το αν και κατά πόσο μπορεί να οδηγήσει "από μόνο του" σε υψηλότερες πωλήσεις τα περιφερειακά VR για PC, τα οποία (κυρίως λόγω πολλαπλάσιου κόστους) δεν έχουν κατορθώσει να συνθέσουν πελατειακή βάση συγκρίσιμη αυτής π.χ. του PlayStation VR. Για να δούμε λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ