Street Fighter V: τελική πρόβα

Οι εντυπώσεις μας από την τελευταία δοκιμαστική λειτουργία του πριν την μεγάλη πρεμιέρα

Με την αντίστροφη μέτρηση για την διάθεση του πέμπτου επίσημου μέλους της "κεντρικής" σειράς των Street Fighter να βρίσκεται πια στην τελευταία της φάση, η Capcom ενεργοποίησε τις προηγούμενες ημέρες (29/1 - 31/1) για τελευταία φορά τους servers της ώστε να διενεργηθεί μία τελευταία... Δικτυακή πρόβα πριν την "πρεμιέρα" της 16ης Φλεβάρη. Με περισσότερους διαθέσιμους επιλέξιμους χαρακτήρες από κάθε άλλη φορά, περισσότερους παίκτες online απ' ότι σε άλλες δοκιμαστικές περιόδους (όσοι είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες αποκτούσαν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής και σε αυτήν) και τα τεχνικά στοιχεία του SFV - εικόνα, ήχος, έλεγχος - εν πολλοίς σε τελική μορφή, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να σχηματίσουμε μία πρώτη γνώμη για τον τίτλο. Αυτή ακολουθεί αναλυτικά.

Οι παίκτες που είχαν πάρει μία ιδέα του εισαγωγικής "εκπαιδευτικής" σεκάνς ανάμεσα στους δύο πιθανώς γνωστότερους χαρακτήρες των Street Fighter - τον Ryu και τον Ken - για τις βασικές κινήσεις στην πιο πρόσφατη online beta ήταν σε θέση να την "προσπεράσουν" για να μεταβούν απευθείας στην κεντρική οθόνη του SFV. Εκεί ήταν πλέον ορατές όλες οι επιλογές που θα είναι διαθέσιμες στην τελική έκδοση, χωρίς φυσικά να είναι αξιοποιήσιμες άλλες από τις Δικτυακές, με βαθμολόγηση ή όχι (Ranked Match/Casual Match), και την "προπονητική" (Training). H τελευταία είναι καλύτερη από ποτέ, με όλες τις ρυθμίσεις και επιλογές που μπορεί να ζητήσει κανείς ώστε να καταστήσει την όλη διαδικασία ευκολότερη ή δυσκολότερη. Αυτή η επιλογή λειτουργεί παράλληλα με την αναζήτηση αντιπάλων για online μάχες, ώστε ο παίκτης να μην περιμένει... χαζεύοντας τις συγκρούσεις άλλων παικτών. Απλό, μα σημαντικό.

H αναζήτηση αντιπάλων το περασμένο Σ/Κ χρειαζόταν λίγο χρόνο παραπάνω όχι μόνο επειδή βρίσκονταν online προφανώς λιγότεροι παίκτες απ' όσους θα βρίσκονται από τις 16/2 και μετά, αλλά και επειδή βρίσκεται ήδη σε λειτουργία ο μηχανισμός έξυπνης "αντιστοίχισης" της Capcom ανάμεσα σε παίκτες παρόμοιου επιπέδου. Με αυτόν το Street Fighter V σκοπεύει να περιορίσει την... πίκρα και την απογοήτευση που περίμενε άλλοτε τους αρχάριους παίκτες που αντιμετώπιζαν online άλλους κατά πολύ υψηλότερου επιπέδου - και, με βάση όσα διαπιστώσαμε πρακτικά, τα καταφέρνει θαυμάσια.

Στις αρχικές αυτές ημέρες της διαδρομής του SFV είναι βέβαια νομοτελειακό πως οι... "πρωτάρηδες" θα συναντήσουν και ικανότερους παίκτες που επίσης ξεκινούν "από το μηδέν" θεωρητικά, αλλά είναι "εξοπλισμένοι" με πολλή περισσότερη εμπειρία στα Street Fighter ή τα fighting games συνολικά. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, είναι φανερό πως αυτός ο μηχανισμός θα καταστήσει το ίδιο διασκεδαστικές κι ενδιαφέρουσες τις συγκρούσεις μέσω PSN τόσο για όσους έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με Street Fighter, όσο και για όσους αναζητούν σκληρό ανταγωνισμό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ