Street Fighter V: τελική έκδοση τον Φεβρουάριο

Η Champion Edition συγκεντρώνει υλικό 4 ετών σε άκρως ελκυστική τιμή για όλους

Όπως έχει... καταστεί παράδοση πια, στο πλαίσιο των αμερικανικών τελικών του πρωταθλήματος Capcom Pro Tour η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εμπλουτισμό και επέκταση του πολύπαθου μεν, αλλά άκρως σημαντικού για την αγορά του ανταγωνιστικού gaming, Street Fighter V. Όπως είχε πράξει και στην περίπτωση του Street Fighter IV, η Capcom θα κυκλοφορήσει μία (θεωρούμε) τελευταία, "ολοκληρωμένη" έκδοση του SFV τον Φεβρουάριο με το όνομα Champion Edition. O τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 14/2, "κλείνοντας" έτσι 4 χρόνια πορείας που ομολογουμένως θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει με περισσότερη επιτυχία για τους Ιάπωνες και σίγουρα με λιγότερα προβλήματα για το κοινό που τούς στηρίζει.

Η Champion Edition του Street Fighter V θα ενσωματώνει όλα όσα προσέφερε η αρχική έκδοση και η Arcade Edition μαζί, καθώς και όλο το extra περιεχόμενο - χαρακτήρες, τοποθεσίες μάχης, στολές κλπ. - που έχουν κυκλοφορήσει στο μεσοδιάστημα και θα διατεθούν μέχρι τον Φεβρουάριο. Το ενδιαφέρον για τους ήδη κατόχους κάποιας από τις δύο υπάρχουσες εκδόσεις SFV είναι πως θα έχουν την επιλογή να την αναβαθμίσουν σε Champion Edition αντί μόλις €24.99, κόστος εξαιρετικά ελκυστικό για όλο αυτό το περιεχόμενο των τεσσάρων τελευταίων ετών (αν το αγόραζε κανείς από το PlayStation Store ή την Steam "κομμάτι-κομμάτι" θα πλήρωνε πολύ περισσότερα χρήματα). Το SFV Champion Edition θα πωλείται από τις 14/2 και αυτόνομα, τόσο σε υλική όσο και σε αμιγώς ψηφιακή μορφή, προς €29.99.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η Capcom ανακοίνωσε πως θα κάνει μία ακόμη μεγάλη - δωρεάν για όλους - αναβάθμιση στο Street Fighter V εν όψει της Champion Edition και της 5ης, πιθανότατα τελευταίας "σεζόν" του τίτλου που θα διαρκέσει για όλο το 2020. Η αναβάθμιση θα προσφέρει νέες ειδικές κινήσεις (V-Triggers) για όλους τους χαρακτήρες, νέα επιλογή μίνι-πρωταθλημάτων online για πιο πολλούς από 8 παίκτες (παγκόσμιας κλίμακας), περαιτέρω βελτιώσεις στους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού και ακόμη μία εξισορρόπηση των υπαρχόντων χαρακτήρων. Όλα τα παραπάνω φυσικά θα περιλαμβάνονται στην Champion Edition εξ ορισμού.

Αποκαλύφθηκε, τέλος, ως νέος extra χαρακτήρας ο πανίσχυρος κι εντυπωσιακός Gill (ο τελικός αντίπαλος του Street Fighter III) που θα προσφερθεί στο κοινό τον Δεκέμβριο, ενώ περιμένουμε ακόμη έναν, καθώς η Champion Edition αναφέρει πως θα ενσωματώνει 40 μαχητές συνολικά. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του διευθυντή ανάπτυξης των Street Fighter, του Yoshinori Ono, μετά και από την κυκλοφορία της Champion Edition του SFV ο τίτλος θα εισέλθει - φυσιολογικά πια - σε "φάση συντήρησης" και όχι πλέον επέκτασης, καθώς η Capcom θα προετοιμάζει τον διάδοχό του και την είσοδό της στα επόμενα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας, τα PlayStation5 και Xbox Scarlett. Δηλώνουμε έτοιμοι για ένα Street Fighter VI; Εννοείται πως ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ