Street Fighter V: προ των πυλών νέα αναβάθμιση

Εν πολλοίς διεκπεραιωτική, ωστόσο, ολοφάνερα καιρός πια για το Street Fighter VI

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει τον περασμένο Μάιο σχετικά με μία τελευταία "σεζόν" περιεχομένου για το Street Fighter V μετά από την Champion Edition που διέθεσε πέρσι τέτοιο καιρό, η Capcom ανακοίνωσε την "Αναβάθμιση Χειμώνα" (Winter Update) της έκδοσης εκείνης, πάντοτε για PlayStation4/4 Pro/5 και PC. Σε λίγες ημέρες το SFV έχει πεντάχρονα γενέθλια, ταιριαστό λοιπόν η... αρχή του τέλος να συμπέσει με αυτήν την επέτειο - έστω κι αν η κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον τίτλο της Capcom αισθάνεται και εκφράζει ανοιχτά πλέον πως, ασχέτως COVID-19, έχει έλθει η ώρα για ένα Street Fighter 6.

Σε κάθε περίπτωση το Winter Update της Champion Edition του Street Fighter V προσθέτει τον πρώτο από τους πέντε νέους μαχητές που έχει υποσχεθεί η Capcom για την "σεζόν 5", τον... κωμικό αλλά τελικά δημοφιλή Dan, καθώς και μία έκπληξη: τον Eleven. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα bonus που στην ουσία παίζει τον ρόλο... "μπαλαντέρ", παίρνοντας με τρόπο τυχαίο την μορφή και το στυλ μάχης οποιουδήποτε από τους άλλους χαρακτήρες του SFV που ο παίκτης έχει στην κατοχή του.

To Winter Update φέρνει στο προσκήνιο έναν νέο αμυντικό μηχανισμό παιχνιδιού ονόματι V-Shift: αυτός επιτρέπει στον παίκτη (με το σωστό timing) να επιβραδύνει ελάχιστα τον χρόνο ώστε να αντιδράσει αποτελεσματικά στις επιθέσεις των αντιπάλων του και να έχει την ευκαιρία αντεπίθεσης με μία επίσης ειδική κίνηση (V-Shift Break). Παρούσες βεβαίως όλες οι αλλαγές "ισορροπιών" (balance changes) που χρειάζονται στις κινήσεις κάθε χαρακτήρα μετά από την υιοθέτηση του V-Shift/V-Shift Break, παρόντα και άλλα μικρότερα νέα στοιχεία, όπως μία νέα πίστα μάχης (παραλλαγή του "προπονητικού δωματίου" The Grid) και δύο διαφορετικά themes για το PS4.

Το περιεχόμενο της "σεζόν 5" του Street Fighter V θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 22 Φεβρουαρίου σε δύο εκδόσεις: την "απλή" (Character Pass), που προσφέρει μόνο τους 6 νέους χαρακτήρες, και την "ενισχυμένη" (Premium Pass) που προσφέρει επιπλέον φορεσιές για τους μαχητές, δύο νέα πεδία μάχης κι ορισμένα άλλα bonus. Με κόστος στα €24.99 και €39.99 αντιστοίχως δεν είναι και... φθηνά ακριβώς τα δύο "πακέτα" (η αγορά των νέων μαχητών μεμονωμένα μάλιστα κοστίζει ακόμη περισσότερο), όμως οι αφοσιωμένοι fans του SFV πιθανώς θα τ' αποκτήσουν χωρίς δισταγμό.

Εμείς θα το κάνουμε απλώς για να τιμήσουμε την δουλειά της Capcom - που σταδιακά έφερε σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας το SFV από την αρχική του ελλιπέστατη και προβληματική μορφή - και για λόγους... πληρότητας roster πια (αφού έχουμε αποκτήσει όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο του τίτλου σταδιακά). Κακά τα ψέματα, ωστόσο, συμφωνούμε με τις φωνές εκείνες στην κοινότητα των fighting games που θέλουν το 2021 να είναι η τελευταία χρονιά διαδρομής του Street Fighter V χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αναπόφευκτος διάδοχός του. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ