Street Fighter V: πιο πολλοί νέοι μαχητές, επίσημα

Ο τίτλος της Capcom πλησιάζει στη συμπλήρωση του roster του, αποκτά λειτουργία Δικτυακής κοινότητας

Δεν έχουμε... κρύψει ακριβώς τον ενθουσιασμό μας για την κυκλοφορία του επόμενου "κεφαλαίου" στην πλέον δημοφιλή σειρά games μάχης σώμα με σώμα, του Street Fighter V - και καθώς απέχουμε περίπου έξι μήνες πια από την κυκλοφορία αυτή, η Capcom έχει ξεκινήσει να δημοσιοποιεί με τακτικό πια ρυθμό καινούργια στοιχεία για τη δημιουργία της. Μέσα σε μόλις επτά ημέρες αποκάλυψε ακόμη δύο από τους δεκαέξι συνολικά μαχητές με τους οποίους θα διατεθεί το SFV αρχικά, ενώ έφερε στο φως και την προσέγγισή της όσον αφορά στη συμμετοχή των gamers, τόσο των κατόχων PS4 όσο και PC, στην παγκόσμια Δικτυακή κοινότητα που έχει "χτιστεί" την τελευταία πενταετία γύρω από το Street Fighter IV.

Πρώτα όσον αφορά στους χαρακτήρες: η Capcom φαίνεται να έχει εν πολλοίς... επιβεβαιώσει ως τώρα μία διαρροή που την θέλει να συμπεριλαμβάνει 4 μαχητές που δεν έχουν ποτέ εμφανιστεί σε κανένα Street Fighter στο παρελθόν και 4 ακόμη που έχουν μεν, αλλά δεν τους έχουμε συναντήσει για πάρα, πάρα πολύ καιρό. Ο ολοκαίνουργιος χαρακτήρας είναι ο Rashid, αραβικής καταγωγής και... "γκατζετάκιας", ο οποίος μάχεται με ελεύθερο, ακροβατικό στυλ και έχει την ικανότητα να ελέγχει τον άνεμο - ιδιότητα που εκμεταλλεύεται με μία σειρά από διαφορετικούς τρόπους τόσο για τις ειδικές του κινήσεις, όσο και για συχνότερες.

Ο χαρακτήρας που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια απουσίας είναι η Karin, η οποία είχε εμφανιστεί στο Street Fighter Alpha 3 το 1988 και είχε αποκτήσει... φανατικούς οπαδούς (ειδικά στην Ιαπωνία), οι οποίοι έκτοτε ζητούσαν σε κάθε ευκαιρία από την Capcom να την επαναφέρει στην ενεργό δράση. Η Karin αξιοποιεί μία παραλλαγή του Kung-Fu που η οικογένειά της "καλλιεργεί" για πολλές γενιές, είναι γρήγορη και αποτελεσματικά παίζεται κυρίως με τρόπο "πιεστικό" και έντονα επιθετικό.

Με την αποκάλυψη και της Karin μένουν ακόμη 4 χαρακτήρες για τους οποίους δεν έχει κάνει λόγο η Capcom: τουλάχιστον ένας ολοκαίνουργιος, τουλάχιστον ένας που θα επιστρέψει μετά από καιρό και δύο άλλοι από τους... "κλασικούς", όπως ο Sagat, ο Akuma ή η Sakura. Είναι πιθανό η Capcom να "κρατά" κάποιον από αυτούς τους χαρακτήρες ως ανακοίνωση για την Paris Games Week - την οποία θα καλύψουμε live στο τέλος Οκτώβρη - όπως έκανε ήδη για την Ε3 και το Tokyo Game Show. Φυσικά μετά από την κυκλοφορία του SFV στην αγορά η ιαπωνική εταιρεία θα αρχίσει να πωλεί μέσω Internet τακτικά και άλλους μαχητές, κυρίως πολλούς δημοφιλείς από το SFIV. Κάποιοι από αυτούς, υπόσχεται η Capcom, θα μπορούν να αποκτηθούν όχι μόνο με την καταβολή χρημάτων, αλλά και μ' εκτενή ενασχόληση με το SFV.

Στο πλαίσιο του Tokyo Game Show οι Ιάπωνες αποκάλυψαν επίσης το Capcom Fighters Network, μία πάντοτε ενεργή Δικτυακή λειτουργία που προσφέρει στην κοινότητα των SF άμεση πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές. Οι gamers μπορούν να παρακολουθούν σε παγκόσμιο χάρτη και σε πραγματικό χρόνο που δίνονται online αναμετρήσεις, να "ακολουθούν" αγαπημένους τους παίκτες των Street Fighter, να στέλνουν και να δέχονται προκλήσεις για μάχη, να βλέπουν αναλυτικά στατιστικά και replays άλλων παικτών και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από τον εκάστοτε τίτλο της Capcom (αναμένουμε η λειτουργία αυτή να ενσωματώνεται σε όλα της τα fighting games από δω και στο εξής). Το Street Fighter V θα διατεθεί αποκλειστικά για το PlayStation4 στα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας (αλλά και για Η/Υ) έως τα τέλη Μαρτίου. Μετράμε τις μέρες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ