Street Fighter V: μια τελευταία σεζόν

Η Capcom θα διανύσει και το 2020 με νέο περιεχόμενο για τον πεντάχρονο πια τίτλο της, με ό,τι αυτό σημαίνει

Και ενώ η εκκωφαντική - διάρκειας 7 μηνών - σιωπή της Capcom όσο αφορά στην κορυφαία της σειρά τίτλων μάχης σώμα με σώμα, τα Street Fighter, είχε αρχίσει να εκλαμβάνεται ως ενδεικτικό της προσήλωσής της στην ανάπτυξη ενός Street Fighter VI, είχαμε... ανακοίνωση για το αντίθετο: όλα δείχνουν ο ιαπωνικός κολοσσός δεν είναι έτοιμος να μεταβεί ακόμη σε επόμενο "κεφάλαιο", καθώς έχουμε επίσημη επιβεβαίωση για μία τελευταία "σεζόν" του Street Fighter V μετά από αυτήν της οποίας την ολοκλήρωση σηματοδότησε η Champion Edition του Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για την "τελευταία, πέμπτη σεζόν του SFV" με πέντε νέους χαρακτήρες, τρία καινούργια πεδία μάχης και έξτρα ενδυμασίες για όλους τους υπάρχοντες μαχητές - με άλλα λόγια η "Season V" θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο περιεχόμενο και δεν θα προσφέρει καινούργιες λειτουργίες ή επιλογές παιχνιδιού όπως άλλες στο παρελθόν. Μαζί με τα παραπάνω θα τεθεί φυσικά και πάλι σε λειτουργία ο μηχανισμός εξισορρόπησης ανάμεσα στους 45 πλέον μαχητές που θα είναι διαθέσιμοι, ο οποίος λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των πρωταθλημάτων που έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί για την ώρα έχει παραμείνει ανενεργός.

Με... αυτά και μ' εκείνα, πάντως, οι φίλοι των Street Fighter όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένουν το λιγότερο 18 μήνες ακόμη για την επόμενη έκδοση του τίτλου μετά από την παρούσα V: η Capcom είναι πρακτικά βέβαιο πως δεν θα την κάνει διαθέσιμη έως τον ερχόμενο Μάρτιο (όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η "σεζόν V") και έντονη φημολογία την θέλει να κυκλοφορεί στα PS5/Xbox Series X πρώτα ένα άλλο fighting game (όπως το επί χρόνια υπό συζήτηση Dark Stalkers) και μετά το SFVI (και στα δύο φορμά αυτή τη φορά). Σε κάθε περίπτωση... υπομονή: ο ιαπωνικός κολοσσός εννοεί να αντλήσει από το SFV το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος στην πεντάχρονη πια πορεία του και μάλλον θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτό το γεγονός - και εκείνος με τις προσδοκίες μας για τους πέντε τελευταίους χαρακτήρες βέβαια! Έως τοτε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ