Street Fighter V: επιστροφή του Ken

Αλλά όχι όπως τον θυμούνται οι φίλοι της σειράς - εντείνεται η φημολογία για νέους χαρακτήρες

Το Αθηνόραμα Digital δεν έχει ακριβώς... κρύψει τον ενθουσιασμό του για την κυκλοφορία του Street Fighter V, του πρώτου αληθινά νέου μέλους της οικογένειας τίτλων μάχης σώμα με σώμα της Capcom μετά από έξι ολόκληρα χρόνια "εξέλιξης" (στην ουσία εμπορικής υπερεκμετάλλευσης) του σημαντικότατου όμως Street Fighter IV. Το πέμπτο αυτό "κεφάλαιο" στην πορεία της σειράς θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2016 αποκλειστικά σε PlayStation4 και PC, η... μηχανή του marketing της Capcom λοιπόν έχει ξεκινήσει να δουλεύει με τον γνωστό σταθερό (τύπου "βήμα-βήμα" σταθερό) ρυθμό της, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά τους χαρακτήρες που θα συμμετέχουν σε αυτό την ημέρα της κυκλοφορίας του. Και σήμερα, μετά των αγγλικής προέλευσης Birdie και Cammy, είναι σειρά ενός πολύ δημοφιλούς, κυριολεκτικά "κλασικού" χαρακτήρα να επιστρέψει: του Αμερικανού Ken.

O Ken είχε ξεκινήσει στο SFII ως περίπου... "χαρακτήρας-καθρέπτης" του πρωταγωνιστικού, του διάσημου Ryu, όμως μέσα από τις διαφορετικές εκδόσεις (και εκδοχές των εκδόσεων...) των Street Fighter διαφοροποιήθηκε αρκετά ώστε να χρειάζεται δικό του τρόπο χειρισμού και αντιμετώπισης. Στο Street Fighter V, ωστόσο, έχει... απομακρυνθεί από το στυλ που μάς είχε συνηθίσει περισσότερο από ποτέ: όχι μόνο δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα λακτίσματα (αυτό ίσχυε πάντα αλλά ακόμη πιο πολύ εδώ), αλλά κινείται ταχύτερα, είναι πολύ περισσότερο επιθετικός και ικανός να "συνδέει" μεταξύ τους κινήσεις και ολόκληρες ακολουθίες κινήσεων ομαλότερα από ποτέ. Οι "ειδικές" κινήσεις του, πάντως, δεν έχουν τίποτε το ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό ή... μεταφυσικό, όπως έχουν αυτές άλλων χαρακτήρων: είναι πάρα, πάρα πολύ ισχυρότερες "συνήθεις", απολύτως ικανές όμως να "τελειώσουν" έναν αντίπαλο σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα αν ο τελευταίος δεν αμυνθεί αποτελεσματικά.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από τα στιγμιότυπα που παραθέτουμε, εμφανείς είναι και οι διαφορές στο παρουσιαστικό του νέου Ken, σε σχέση με τον γνωστό Αμερικανό μαχητή:



Με την αποκάλυψη του Ken, πάντως, η Capcom πρακτικά διαψεύδει εκείνη την περίφημη "διαρροή στοιχείων" της άνοιξης που τήν ήθελε να έχει καταλήξει σε 16 χαρακτήρες για το ξεκίνημα του Street Fighter V και κανένας από αυτούς να μην είναι ο Αμερικανός. Ποτέ δεν το πιστέψαμε βέβαια - και η διαρροή αποδείχθηκε ούτως ή άλλως αναξιόπιστη - όμως πολλαπλές πηγές επιμένουν πως, όπως αναφερόταν και στην εν λόγω διαρροή, έχουμε να προσβλέπουμε σε τουλάχιστον τρεις νέους χαρακτήρες στο SFV, αλλά και στην επιστροφή από παρελθόντα Street Fighter τεσσάρων συγκεκριμένων χαρακτήρων: των Alex, Urien, Karin και Mika. Υπενθυμίζουμε πως όλοι οι χαρακτήρες που έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί για το SFV, από τον Ryu, τον M.Bison και την Chun Li μέχρι τον Birdie, τον Charlie και την Cammy, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλά ή και σε όλα τα Street Fighter μέχρι σήμερα.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Street Fighter V πάντως, o Yoshinori Ono, δεν παρέλειψε να... "τσιγκλίσει" το φανατικό κοινό της σειράς με ελάχιστα, ασαφή καρέ στο τέλος του trailer αποκάλυψης του Ken, τα οποία δεν είναι αρκετά για να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, αλλά είναι αρκετά για όλων των ειδών τις υποθέσεις. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η επικρατέστερη άποψη ήθελε τον χαρακτήρα αυτόν να είναι ο πρώτος από τους τρεις καινούργιους. Με μία σειρά από εκδηλώσεις και πρωταθλήματα σχετικά με το Street Fighter V να έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες, το μόνο σίγουρο είναι πως η Capcom θα εκμεταλλευτεί κάθε τέτοια συγκυρία για να αποκαλύπτει έναν-έναν τους χαρακτήρες που αρχικά θα προσφέρει με τον νέο τίτλο της. Τί να κάνουμε; Θα το... υποστούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ