Street Fighter V Arcade Edition

Επιτέλους πλήρες, επιτέλους για όλους

Είδος: Fighting
Φορμά: PC,Playstation4
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Capcom
Διανομή: CD-Media

Αυτό που αγαπάς σε πληγώνει περισσότερο, λένε - και πριν... αρχίσει ν' αναζητά κανείς άλλες παρόμοιες σοβαροφανείς ρήσεις του Coelho ή του Bukowski για να τις μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα ως meme, δεν έχει παρά να πάρει ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το Street Fighter V της Capcom: ελάχιστοι ήταν οι πιστοί ακόλουθοι της θρυλικής σειράς τίτλων μάχης σώμα με σώμα που δεν στενοχωρήθηκαν ή και εξοργίστηκαν με την κατάσταση στην οποία εμφανίστηκε στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2016. Ανάμεσα σε αυτούς κι εμείς: παρά την πρώτη θετική εντύπωση που είχαμε αποκομίσει από την δοκιμαστική του περίοδο, είχαμε εξοργιστεί με την εικόνα του τελικού προϊόντος σε βαθμό που να προτείνουμε στον κόσμο να μην αγοράσει ποτέ ξανά video game την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

Ελλιπές σε περιεχόμενο, περιορισμένο σε επιλογές παιχνιδιού, με μεγάλα Δικτυακά και άλλα τεχνικά προβλήματα, το αρχικό SFV δεν είχε κινηθεί στο επίπεδο ποιότητας που όφειλε. Τίποτε περισσότερο ταιριαστό, λοιπόν, και... ανακουφιστικό από αυτό: να είμαστε επιτέλους στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε το Street Fighter V για αγορά σε όλους, όπως θα θέλαμε να μπορούσαμε να κάνουμε πριν από δύο περίπου χρόνια αλλά... δεν γινόταν!


Το Street Fighter V Arcade Edition, φυσικά, δεν είναι "έτσι μαγικά" ή "από την μια μέρα στην άλλη" τόσο καλύτερο της αρχικής έκδοσης: έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια ενημερώσεων και αναβαθμίσεων (έχουμε σταματήσει να τις μετράμε προ πολλού) οι οποίες αργά αλλά σταθερά διόρθωσαν πρακτικά όλα τα προβλήματα, προσέθεσαν νέες λειτουργίες ή επιλογές και εφάρμοσαν όλες τις αλλαγές και ρυθμίσεις στα σετ κινήσεων κάθε μαχητή με απώτερο στόχο την χρηστική ισορροπία μεταξύ τους. Ο καταναλωτής που θα αγοράσει σήμερα το SFV AE λαμβάνει όλες αυτές τις βελτιώσεις κι επεκτάσεις δύο ετών ήδη ενσωματωμένες, εξοικονομώντας έτσι και τον υπολογίσιμο χρόνο και όγκο δεδομένων που... χρειαστήκαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους τελευταίους 20 μήνες για τον ίδιο σκοπό. Καθόλου άσχημα.

Ο καταναλωτής που θα αγοράσει απευθείας την Arcade Edition του SFV, ωστόσο, λαμβάνει με το σχετικό αντίτιμο κάτι σημαντικότερο: και τους 12 πρόσθετους χαρακτήρες που η Capcom διέθεσε προς πώληση από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο δημοφιλείς μαχητές από προηγούμενα Street Fighter - όπως οι Akuma, Alex και Yuri - όσο και μερικοί εντελώς νέοι, κάποιοι εκ των οποίων εξαιρετικοί (όπως οι Kolin και Zeku). Γνώμη μας είναι πως οι 12 αυτοί μαχητές για ένα ποσοστό των παικτών που ήδη ασχολούνται με το SFV θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο αγοράς της Arcade Edition, καθώς αυτή κοστίζει €39.99 ενώ τα δύο Season Pass για κάθε εξάδα μαχητών συνεχίζουν να κοστίζουν μαζί €29.99. Δεν έχουν όλοι την υπομονή για την συλλογή fight money, ας μην ξεχνάμε, ενώ έτσι μένει κι ένα δεύτερο αντίτυπο SFV προς χρήση σε άλλο PS4!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ