Sony, Nintendo, From οι μεγάλοι νικητές των Game Awards

Μαζί με τα βραβεία πολλές ανακοινώσεις νέων τίτλων, ποιοί όμως ξεχώρισαν πραγματικά;

Mπορεί τα Game Awards να είναι ένας θεσμός που τα video games χρειάζονταν - σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων πάντοτε - όσο οι ταινίες τα Oscar, μα... ας είμαστε ειλικρινείς: την εκδήλωση αυτή την παρακολουθούμε κυρίως για τις ανακοινώσεις που γίνονται και τα trailer νέων τίτλων που επιδεικνύονται στο πλαίσιό της. Η χθεσινή τέτοια εκδήλωση του 2022 ήταν άκρως ικανοποιητική από αυτήν την άποψη: μάθαμε πολλές ημερομηνίες διάθεσης games, παρακολουθήσαμε πολλά εντυπωσιακά trailer νέων τίτλων, είχαμε ακόμη και αληθινές εκπλήξεις. Για να τα δούμε όλα, λοιπόν!

Πρώτα απ' όλα, τα βραβεία: υπήρχαν πολλές εξαιρετικά "δυνατές" υποψηφιότητες φέτος, όμως τα πιο πολλά συγκεντρώθηκαν τελικά από τρεις ή τέσσερις τίτλους στις πιο πολλές σημαντικές κατηγορίες - κάτι που θετικό δεν θα το χαρακτήριζε κάποιος κάτω από κανονικές συνθήκες, όμως είναι και... δύσκολο να χαρακτηρίσει ως παράξενο με games όπως τα Elden Ring ή God of War Ragnarok να διακρίνονται σε τόσους τομείς. Τα Stray και Final Fantasy 14 συγκέντρωσαν επίσης βραβεία, ενώ η Sony και η Nintendo θα πρέπει να είναι σαφώς ικανοποιημένες με τα βραβεία τόσων τίτλων τους σε τόσες πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Τα βραβεία ακολουθούν αναλυτικά.

Game of the Year
Elden Ring (From Software/Bandai Namco)

Best Direction
Elden Ring (From Software/Bandai Namco)

Best Narrative
God of War Ragnarök (Sony Santa Monica/SIE)

Best Art Direction
Elden Ring (From Software/Bandai Namco)

Best Score and Music
Bear McCreary, God of War Ragnarök

Best Audio
God of War Ragnarök (Sony Santa Monica/SIE)

Best Performance (Actor)
Christopher Judge, God of War Ragnarök

Games for Impact
As Dusk Falls (Interior Night/Xbox Game Studios)

Best Ongoing Game
Final Fantasy 14 (Square Enix)

Best Independent Game
Stray (Blue Twelve Studio/Annapurna)

Best Debut Indie Game
Stray (Blue Twelve Studio/Annapurna)

Best Community Support
Final Fantasy 14 (Square Enix)

Best Mobile Game
Marvel Snap (Second Dinner Studios/Nuverse)

Best Virtual Reality/Augmented Reality Game
Moss: Book 2 (Polyarc)

Best Action Game
Bayonetta 3 (Platinum Games/Nintendo)

Best Action/Adventure Game
God of War Ragnarök (Sony Santa Monica/SIE)

Best Roleplaying Game
Elden Ring (FromSoftware/Bandai Namco)

Best Fighting Game
MultiVersus (Player First Games/WB Games)

Best Family Game
Kirby and the Forgotten Land (HAL Laboratory / Nintendo)

Best Sim/Stategy Game
Mario + Rabbids Sparks of Hope (Ubisoft Milan/Paris/Ubisoft)

Best Sports or Racing Game
Gran Turismo 7 (Polyphony Digital/SIE)

Best Multiplayer Game
Splatoon 3 (Nintendo EPD/Nintendo)

Most Anticipated Game of 2023
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo EPD/Nintendo)

Content Creator of the Year
Ludwig

Best Adaptation
Arcane: League of Legends (Fortiche/Riot Games/Netflix)

Award for Innovation in Accessibility
God of War Ragnarök (Sony Santa Monica/SIE)

Best E-Sports Game
Valorant (Riot Games)

Best E-Sports Athlete
Jacob "Yay" Whitaker (Cloud9, Valorant)

Best E-Sports Team
LOUD (Valorant)

Best E-Sports Coach
Matheus "bzkA" Tarasconi (Loud, Valorant)

Best E-Sports Event 2022
League of Legends World Championship

Στην συνέχεια... ημερομηνίες κυκλοφορίας: το Street Fighter 6 θα διατεθεί στις 2 Ιουνίου, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις - το σχετικό trailer επιβεβαίωσε τέσσερις ακόμη μαχητές που είχαν ήδη διαρρεύσει, τους Dee Jay, JP, Manon και Marisa. Μία άλλη ημερομηνία διάθεσης που είχε επίσης διαρρεύσει, αυτή του Diablo 4, επίσης επιβεβαιώθηκε ως η 6η Ιουνίου. Το Final Fantasy 16, που επιδείχθηκε για πρώτη φορά, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, ενώ το Star Wars Jedi: Survivor στις 17 Μαρτίου. Το Horizon: Forbidden West της Sony θα αποκτήσει το πρώτο του περιεχόμενο DLC, ονόματι Burning Shores και με σεναριακό υπόβαθρο που εκτυλίσσεται στο Los Angeles, στις 19 Απριλίου, ενώ η έκδοση του The Last of Us Part I για PC θα γίνει διαθέσιμη στις 3 Μαρτίου. Η πολυσυζητημένη επέκταση Lightfall για το Destiny 2 θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η έκδοση του Returnal για PC θα διατεθεί έως τον Μάρτιο.

Όσον αφορά, δε, στις ανακοινώσεις; Η επόμενη παραγωγή του Hideo Kojima είναι όντως το Death Stranding 2, με άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία κυκλοφορίας. Το ίδιο ισχύει και για το Tekken 8 της Bandai Namco, το οποίο δείχνει εκπληκτικό και θα διατεθεί... σίγουρα πριν από το Death Stranding 2. To After Us είναι ένα ατμοσφαιρικό adventure που θα εκδόσει η Silent Division (κάποια στιγμή μέσα στο 2023), το Crash Team Rumble θυμίζει ομαδικό Multiversus σε 3D (θα διατεθεί επίσης κάποια στιγμή μέσα στο 2023), ενώ το Earthblade είναι εντυπωσιακά... retro platformer σε 2D από τους δημιουργούς του διάσημου Celeste (θα διατεθεί το 2024). Η From Software αλλάζει κατεύθυνση με τον επόμενο τίτλο της, το Armored Core VI: Fires of Rubicon - ναι, από την σειρά shoot' em up με ρομπότ - το οποίο στοχεύει σε κυκλοφορία μέσα στο 2023. Η μεγαλύτερη έκπληξη της εκδήλωσης; Το Hades II, διάδοχος ενός από τα καλύτερα video games που υπάρχουν, ο οποίος θα γίνει διαθέσιμος σε δοκιμαστική μορφή από την Supergiant το 2023. Για... απονομή βραβείων, ειδησεογραφικά καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ