Sony: Δικτυακή παρουσίαση στις 16 Σεπτεμβρίου

Η αναμονή για την πλήρη αποκάλυψη του PlayStation5 πλησιάζει, θεωρητικά, στο τέλος της - τί περιμένουμε

Ιδέα δεν έχουμε σχετικά με το ποιά ήταν τα... αρχικά πλάνα της Microsoft και της Sony όσον αφορά στην γνωστοποίηση και των τελευταίων σημαντικών πληροφοριών που αφορούν στα νεότερα Xbox και PlayStation αντίστοιχα, όμως εν τέλει όλα "ευθυγραμμίστηκαν" από τις εξελίξεις με τέτοιον τρόπο, ώστε τα πλάνα αυτά να μην συγκρουστούν: η εβδομάδα που μάς πέρασε ανήκε στην Microsoft, αφού λόγω των πολλαπλών διαρροών εν τέλει ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να ανακοινώσει επίσημα πια το Xbox Series S και να αποκαλύψει την τιμή του Xbox Series X καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Η επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, ανήκει στην Sony.

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες πως έχει προγραμματίσει ειδική Δικτυακή παρουσίαση για την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου (η ώρα Ελλάδος είναι η σχεδόν...καθιερωμένη πια 11η βραδυνή) στο YouTube και στο Twitch. Η παρουσίαση θα διαρκέσει για 40 λεπτά και στην διάρκειά της η Sony υπόσχεται εκτενή αναφορά στα games του PlayStation5, τόσο τα δικά της όσο και των μεγάλων ανεξάρτητων εκδοτών - όχι μόνο αυτά που θα συνοδεύσουν το σύστημα στην εμπορική του πρεμιέρα, αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν αργότερα.

Η ερώτηση στο μυαλό όλων, φυσικά, είναι η ίδια: με δεδομένο πως ξέρουμε τα πάντα πλέον για τον ανταγωνισμό του, θα ανακοινώσει επιτέλους η Sony την τιμή πώλησης των δύο εκδόσεων του PlayStation5 και την ημερομηνία της κυκλοφορίας τους; Άποψή μας είναι πως ο ιαπωνικός κολοσσός δεν θα έπρεπε να καθυστερήσει περισσότερο την γνωστοποίηση των πληροφοριών αυτών γιατί εν τέλει θα πρέπει, κάποια στιγμή, να ξεκινήσουν και οι σχετικές προπαραγγελίες.

Αν η φημολογούμενη ημερομηνία της Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου για την κυκλοφορία του PS5 αληθεύει, τότε από τις 15/9 της παρουσίασης μεσολαβούν δύο μήνες μόλις ουσιαστικά. Καλό θα ήταν, άλλωστε, οι καταναλωτές να γνωρίζουν πού έχει αποφασίσει να τοποθετηθεί η Sony όσον αφορά στο κόστος των δύο νέων συστημάτων της πριν από τις 22/9, ημέρα που ξεκινούν οι προπαραγγελίες για τα Xbox Series S και Series X. Αισθανόμαστε πως το τέλος της πολύμηνης αναμονής είναι πια κοντά. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ