Sony: 11 δωρεάν games ποιότητας ΑΑΑ μέσα στην άνοιξη

Για PlayStation4, PlayStation5 και PlayStation VR μέσω της πρωτοβουλίας Play at Home

Βρισκόμαστε κι επίσημα στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας του COVID-19 και - παρ' ότι αυτό είναι σαφώς όσο ψυχοφθόρο ακούγεται - τουλάχιστον πιο πολλοί από μας έχουν συμφιλιωθεί με την σκέψη πως θα περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι για καιρό ακόμη. Τα video games έχουν αναδειχθεί σε δημοφιλέστατη ενασχόληση για τον πρόσθετο αυτό "οικιακό" χρόνο, αρκετές εταιρείες του χώρου βοήθησαν σε αυτό με δωρεάν games και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε και το Play At Home της Sony. Φέτος ο ιαπωνικός κολοσσός όμως είναι αποφασισμένος για πολλά περισσότερα, καθώς με το πρόγραμμα Play At Home 2021 εστιάζει πια στους παίκτες (ενώ πέρυσι έμφαση είχε δοθεί στους δημιουργούς games που βρέθηκαν απότομα αντιμέτωποι με μία πολύ κακή περίσταση επαγγελματικά).

Η πρωτοβουλία Play At Home 2021 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, για την ακρίβεια, καθώς οι κάτοχοι PS4 και PS5 μπορούν να αποκτήσουν ήδη το Ratchet & Clank του PS4 δωρεάν. Είναι ένας πολύ καλός τίτλος που αξίζει να παίξει κανείς, ειδικά εν όψει και της κυκλοφορίας του επερχόμενου - αποκλειστικού στο PS5 - και εντυπωσιακού Ratchet & Clank: Rift Apart τον Ιούνιο. Από τις 25 Μαρτίου, ωστόσο, το Play At Home... ωθείται σε άλλα ύψη: διαθέσιμα δωρεάν θα γίνουν όχι λιγότερα από 9 games, επιπέδου AAA και άξια της προσοχής όλων. Πέντε από αυτά είναι για το PS4: πρόκειται για τα Rez Infinite, Abzu, The Witness, Enter the Gungeon και Subnautica. Τέσσερα ακόμη χρειάζονται το περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR: τα Moss, Astrobot Rescue Mission, Thumper και Paper Beast.

Όπως θα πιστοποιήσει οποιοσδήποτε έχει μία γενική εικόνα της εκτενούς βιβλιοθήκης τίτλων του PlayStation4, και τα 9 games είναι εξαιρετικά - ειδικά, δε, εκείνα για PS VR, τα οποία αποτελούν κυριολεκτικά τα εν πολλοίς καλύτερα δείγματα παραγωγών VR του είδους τους. Κάποιος μπορεί με ευκολία να υποστηρίξει πως αυτά τα 5 games (το Rez Infinite παίζετα και σε VR) είναι ίσως από μόνα τους αρκετός λόγος για να αποκτήσει κανείς ένα PlayStation VR και να τα παίξει χωρίς κόστος!

Στις 19 Απριλίου, δε, η Sony κάνει την... υπέρβαση της υπέρβασης και προσφέρει σε όλους δωρεάν έναν από τους κορυφαίους τίτλους που αληθινά χαρακτήρισαν την προηγούμενη γενιά PlayStation, το υπέροχο Horizon: Zero Dawn (και μάλιστα στην Complete Edition με όλο το extra περιεχόμενό του). Είναι ένα ανεπανάληπτο video game που αξίζει μία θέση στην συλλογή όλων και θα λειτουργήσει ως η καλύτερη δυνατή "εισαγωγή" για το επερχόμενο Horizon: Forbidden West, το οποίο αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος για το PS4 και το PS5.

Η πρωτοβουλία Play Αt Home 2021 της Sony θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, οπότε αναμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις ακόμη πιο πολλών δωρεάν games για PS4/PS5 και PS VR τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Και με την πιθανότητα "κανονικής ζωής" εκτός σπιτιού σύντομα να μην δείχνει να μεγάλη αυτήν την στιγμή, πρωτοβουλίες όπως αυτή που βοηθούν να περάσει ο χρόνος του εγκλεισμού περισσότερο διασκεδαστικά είναι σαφώς ευπρόσδεκτες. Ειδικά αν προσφέρουν τέτοια games!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ