Sony@Paris Games Week: ταξιδεύουμε, μεταδίδουμε

Πετάμε στο Παρίσι περιμένοντας εκπλήξεις - γιατί μόνο έτσι... έχει νόημα, μερικές φορές!

Δεν είναι... σύνηθες ακριβώς να λαμβάνουν χώρα εκθέσεις και συνεντεύξεις Τύπου σχετικές με τα video games τόσο αργά μέσα στη χρονιά - βρισκόμαστε, άλλωστε, πρακτικά στην τελική ευθεία για την εορταστική περίοδο και τα Χριστούγεννα, τα πλέον σημαντικά διαστήματα για την αγορά αυτή από εμπορικής πλευράς - όμως φέτος θα έχουμε μία εξαίρεση: η Paris Games Week, που ξεκινά στις 28/10, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως η ευρωπαϊκή εκδήλωση... "αντίβαρο" στη γερμανική GamesCom, η οποία φέτος διοργανώθηκε τόσο κοντά χρονικά (αρχές Αυγούστου) στην κορυφαία του κλάδου, την αμερικανική Ε3, που ουκ ολίγες εταιρείες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν εξαιτίας του γεγονότος αυτού. Ανάμεσα σε αυτές και η Sony, η οποία προτίμησε όχι μόνο να συμμετάσχει στην Paris Games Week ως εκθέτρια, αλλά και να διοργανώσει συνέντευξη Τύπου στο ίδιο πλαίσιο. Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι... "γιατί";

Το ερώτημα έχει ενδιαφέρον επειδή οι Ιάπωνες δεν το έχουν ως... σπορ να σπαταλούν χρήματα και πόρους χωρίς κανένα νόημα. Υπάρχει ακόμη μία εκδήλωση που η Sony έχει ήδη επιβεβαιώσει για το 2015 - η αμερικανική PlayStation Experience τον Δεκέμβριο - οπότε δεν ήταν η ευκαιρία του Παρισιού η μόνη που είχε για να κάνει ανακοινώσεις. Και, από την άλλη πλευρά, ένας αριθμός από πράγματα που περιμέναμε πως θα ανακοινωθούν στην Paris Games Week, είναι ήδη πραγματικότητα: η μείωση τιμής του PS4 ισχύει ήδη, το ανανεωμένο μοντέλο του συστήματος της Sony βρίσκει τον δρόμο του στα καταστήματα ήδη, ακόμη και η έκδοση του PS4 στην νέα τιμή πώλησης συνοδευόμενο από το Uncharted Collection (μία από τις καλύτερες προτάσεις για το κοινό που δεν υπήρξε κάτοχος ενός PS3), έχει διαρρεύσει και την περιμένουμε στην Ελλάδα άμεσα. Η επέκταση του Bloodborne είναι ήδη προγραμματισμένη για τα τέλη Νοεμβρίου, τη μεγάλη συνεργασία της Sony με την ΕΑ για το Star Wars Battlefront την περιμένουμε στωϊκά στις 19/11... τί έχει απομείνει να αποκαλυφθεί από τη Sony, λοιπόν;

Έχουμε μερικές... θεωρίες. Όσον αφορά στα remakes της Quantum Dream για το PS4 - τα Heavy Rain και Beyond: Two Souls δηλαδή - οι σχετικές διαρροές και μία ολιγόλογη ανακοίνωση υπήρξαν, αλλά εν πολλοίς έχουν "ξεχαστεί". Ίσως οι Ιάπωνες έχουν τα remakes αυτά έτοιμα ώστε να τα κυκλοφορήσουν σε πολύ καλή τιμή τα Χριστούγεννα. Ίσως ήλθε η ώρα - προκειμένου να "ανοίξει την όρεξη" η Sony όσων έχουν ήδη PS4 και να "πείσει" για το λαμπρό του μέλλον όσους παραμένουν αναποφάσιστοι ανάμεσα σε αυτό και το Xbox One - να δούμε το πρώτο υλικό από το Gran Turismo 7 ή το επόμενο God of War. Ίσως υπάρχει ακόμη και κάποια ΑΑΑ παραγωγή που έχει κατορθώσει να παραμείνει απολύτως άγνωστη ως τώρα, η οποία θα ισοδυναμεί φυσικά με μεγάλη έκπληξη, έστω κι αν είναι κατά 99% προγραμματισμένη για κυκλοφορία το 2016.

Φυσικά ο... κυνικός δημοσιογράφος μέσα μας περιμένει η Sony απλώς να περιοριστεί στην επίδειξη multiplayer υλικού από το επερχόμενο Uncharted 4, να υπενθυμίσει εμφατικά την ανάμιξή της στην... τρέλα των Star Wars που θα κορυφωθεί το Νοέμβριο, να ανακοινώσει ίσως κάποια νέα games για το PlayStation VR (όχι όμως την ημερομηνία κυκλοφορίας ή την τιμή πώλησης) και ενδεχομένως να επιβεβαιώσει την άμεση κυκλοφορία (επιτέλους) του No Man's Sky. Όλα ευπρόσδεκτα, με άλλα λόγια, όμως όχι κάτι συνταρακτικό. Και από την άλλη πλευρά - ολοκληρώνοντας τον κύκλο που ξεκινήσαμε - θα έμπαινε η Sony στη διαδικασία μιας συνέντευξης Τύπου στο τέλος Οκτωβρίου, για πράγματα... "απλώς ΟΚ"; Θεωρούμε πως όχι, γι' αυτό και περιμένουμε κάποια έκπληξη που θα δικαιολογήσει την κίνηση αυτή. Ίσως όχι από μόνη της, αλλά έστω εν μέρει.

Και ακριβώς επειδή το πιστεύουμε, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουμε ήδη ετοιμάσει βαλίτσα για Παρίσι. Εκεί θα παρευρεθούμε στη συνέντευξη Τύπου της Sony την Τρίτη - θα ξεκινήσει στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα ώρα Ελλάδος και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω YouTube εδώ - θα παραστούμε σε παρουσιάσεις της ιαπωνικής εταιρείας "κεκλεισμένων των θυρών" και θα συμμετάσχουμε σε συνεντεύξεις τύπου round table με κορυφαία στελέχη της Sony, μαζί με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους. Φυσικά θα αναφέρουμε ο,τιδήποτε ενδιαφέρον εμπεριέχει ο εκθεσιακός χώρος της Paris Games Week για τους φίλους και τις φίλες του σύγχρονου gaming. Αλλά... είπαμε: πετάμε Παρίσι για την έκπληξη. Θα δικαιωθούμε; Σε λιγότερο από 48 ώρες, θα γνωρίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ