Resogun: νέο περιεχόμενο, νέες επιλογές

Η HouseMarque εμπλουτίζει το αγαπημένο μας arcade shoot' em up, το προωθεί με ειδικές εκπτώσεις. Λεπτομέρειες.

Στο Αθηνόραμα Digital έχουμε κατ' επανάληψη εκφράσει την αγάπη μας για το Resogun, το "παλιάς σχολής" αλλά αληθινά απολαυστικό shoot' em up της HouseMarque που ήταν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του PlayStation4 - και συνεχίζει να είναι - ένα από τα καλύτερα games για το κορυφαίο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας της Sony. Η δημιουργός εταιρεία του έχει ήδη διαθέσει στο κοινό extra υλικό (DLC) μέσω του PlayStation Store και σε λίγες μέρες θα προσφέρει ακόμη περισσότερο, με το όνομα Resogun Defenders. Βάσει των όσων επιβεβαίωσε η HouseMarque, δε, θα είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα εμπορικά δείγματα DLC έχουμε δει στο PS4 μέχρι στιγμής - και σίγουρα από τα αξιολογότερα για τα €4.99 που κοστίζει. Εννοείται πως οι κάτοχοι PS4 που είχαν αγοράσει το Season Pass του τίτλου θα λάβουν την επέκταση αυτή εντελώς δωρεάν.

Τo Resogun Defenders προσθέτει δύο εντελώς νέες επιλογές παιχνιδιού. Η πρώτη, η Commando, αναθέτει στον παίκτη το ρόλο ενός... ανθρώπου στο έδαφος - ναι, από αυτούς που συνήθως πρέπει να σώσουμε - οπλισμένου με ένα... laser χειρός: με αυτό ο μοναδικός αυτός επιζώντας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ορδές εχθρικών αστροπλοίων, μετεωριτών και όχι μόνο, θυμίζοντας τα ιστορικά coin-op τύπου Asteroids. Αυτή η επιλογή παιχνιδιού, αξίζει να σημειωθεί, υποστηρίζει και τη συμμετοχή δύο παικτών, τόσο συνεργατικά όσο και ανταγωνιστικά: οι δύο συμπαίκτες μπορούν είτε να αντιμετωπίζουν μαζί τα εχθρικά σκάφη και μετεωρίτες, είτε να τα καταστρέφει ο καθένας ξεχωριστά εις βάρος του συμπαίκτη του!

Η δεύτερη νέα επιλογή παιχνιδιού λέγεται Protector και αναθέτει στον παίκτη να υπερασπίσει τις τελευταίες αποικίες ανθρώπων από τα εχθρικά σκάφη που κατά κύματα προσπαθούν να τις ισοπεδώσουν. Στην επιλογή Protector είναι διαθέσιμα νέα bonus που μπορεί να αξιοποιήσει ο παίκτης, όπως τα Super Boost και Teleport, ενώ δεν λείπουν και τα νέα εμπόδια που δυσκολεύουν την αποστολή του, όπως οι προαναφερθέντες μετεωρίτες. Η επιλογή Protector δεν έχει χρονικό ή άλλο περιορισμό (eternal), οι παίκτες δηλαδή καλούνται να "αντέξουν" για όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να επιτυγχάνουν όλο και υψηλότερα σκορ.

Ακόμη και όσοι gamers, πάντως, επιλέξουν να μην αγοράσουν το Resogun Defenders, έχουν να προσβλέπουν στη δωρεάν αναβάθμιση που προσφέρει η HouseMarque με το όνομα Resogun Challengers. Αυτή καθιερώνει νέο τρόπο αξιολόγησης και εξέλιξης του παίκτη, ο οποίος στηρίζεται τόσο σε συγκεκριμένα πράγματα που αυτός μπορεί να επιτύχει στη διάρκεια των αποστολών (challenges), όσο και σε πράγματα που επιτυγχάνει με την πάροδο του χρόνου ούτως ή άλλως ασχολούμενος με τον τίτλο (feats). Και τα δύο είδη στόχων μπορούν να επιτευχθούν σε όλες τις υπάρχουσες και τις νέες επιλογές παιχνιδιού, επιφυλάσσοντας ανταμοιβές για τον παίκτη, μικρές και μεγάλες.

Το Resogun Challengers επίσης προσθέτει την ειδική λειτουργία σύλληψης θεαματικών στιγμιοτύπων που έχει αρχίσει να γίνεται σχεδόν... κοινός τόπος στα games του PlayStation4 (το λεγόμενο Photo Mode), μία πρωτότυπη Human Gallery (όπου ο παίκτης μπορεί να... θαυμάσει σε 3D τους ανθρώπους που έχει σώσει στις προσπάθειές του) και βέβαια έναν αριθμό από νέα Trophies για να κατακτήσουν και να προσθέσουν στη συλλογή τους οι φανατικοί παίκτες του Resogun.

Προκειμένου να προωθήσει το Resogun Defenders η HouseMarque θα πωλεί το Resogun με έκπτωση της τάξης του 35% για τις επόμενες 15 ημέρες - για όσους και όσες αγοράσουν και το Season Pass του τίτλου, άλλωστε, άμεσα διαθέσιμο δωρεάν θα είναι και το πρώτο extra περιεχόμενο που είχε προσφέρει η εταιρεία πέρυσι, το Resogun Heroes. Από την πλευρά μας... το έχουμε δηλώσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και θα το δηλώσουμε μία ακόμη: το Resogun είναι ένα από τα καλύτερα arcade games των τελευταίων χρόνων και από τους τίτλους που αξίζει να έχει στο σκληρό δίσκο του PS4 του κάθε κάτοχος του συστήματος της Sony. Και με δεδομένο πως έρχεται επιβεβαιωμένα και τρίτο extra περιεχόμενο μέχρι το καλοκαίρι... ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ