Ratchet & Clank στο PS5: όπως τα φιλμ της Pixar, αλλά... με χειριστήριο

Το νέο video game της Sony για μικρούς και μεγάλους φλερτάρει με την κινηματογραφική εικόνα των 3D animation

Μερικά πράγματα στον κόσμο της σύγχρονης ψυχαγωγίας μόνο τυχαία δεν είναι και η παράλληλη πορεία των video games και των ταινιών 3D animation το αποδεικνύει: το 1995 το PlayStation έφερε στις οθόνες εκατομμυρίων καταναλωτών τα πρώτα αληθινά τρισδιάστατα games, μα την ίδια χρονιά και η Pixar έφερε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Toy Story, την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους δημιουργημένη εξ ολοκλήρου σε Η/Υ με την τεχνική του φωτορεαλισμού. Από τότε παρακολουθήσαμε τα games να γίνονται όλο και περισσότερο ρεαλιστικά, και τα φιλμ των Pixar ή DreamWorks να γίνονται όλο και περισσότερο εντυπωσιακά, συζητώντας "πότε θα συναντηθούν" οπτικοακουστικά τα πρώτα με τα δεύτερα.

Ε, ίσως... άργησε λίγο, μα επιτέλους είναι εδώ το πρώτο video game που αληθινά αποπνέει την αίσθηση ταινίας 3D animation όταν το παίζει κανείς - και αυτό γιατί διατίθεται αποκλειστικά για το πανίσχυρο PlayStation5 της Sony, όντας εξ αρχής σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Οι συγκρίσεις μάλιστα με ταινία 3D animation δεν είναι... θεωρητικές ή άτοπες, καθώς το νέο Ratchet & Clank: Rift Apart που κυκλοφορεί σήμερα για το PS5 μπορεί κάλλιστα να το "αντιπαραθέσει" κανείς οπτικά με την ταινία Ratchet & Clank του 2016. Να αντιπαραθέσει και να εκπλαγεί, καθώς το video game προσφέρει όχι απλώς συγκρίσιμη, αλλά... ακόμη καλύτερη εικόνα και ήχο από την ταινία της PlayStation Productions!

Πράγματι, στο Ratchet & Clank: Rift Apart μία από τις καλύτερες εταιρείες ανάπτυξης games, η Insomniac, έχει δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο κόσμο με επίπεδο λεπτομέρειας που ξεπερνά όσα έχουμε θαυμάσει σε αγαπημένα φιλμ όπως τα Wall-E ή Monsters Inc. Τα πάντα, από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες και την κίνησή τους, τα οχήματα και τα όπλα τους, το γύρω περιβάλλον και τα ειδικά εφέ, όλα αποδίδονται με στυλ τρισδιάστατων καρτούν που αγγίζουν όμως τον φωτορεαλισμό. Ο κόσμος αυτός φιλοξενεί πολλές διαστάσεις, τελείως διαφορετικές, όπου για πρώτη φορά οι παίκτες μπορούν να επισκέπτονται... ακαριαία, χωρίς καμία αναμονή για το "πέρασμα" από την μία στην άλλη - κάτι που όχι μόνο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε video game αλλά είναι και άκρως εντυπωσιακό, σινε-συναρπαστικό να παρακολουθεί κανείς!

Δεν είναι, πάντως, μόνο η απίθανη εικόνα και ο καταπληκτικός ήχος του Ratchet & Clank: Rift Apart αυτά που παραπέμπουν σε σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή της Pixar ή της DreamWorks - είναι εξίσου η υπόθεση, οι υπέροχα "σκηνοθετημένες" σεκάνς που συνδέουν τα τμήματα της δράσης μεταξύ τους, το προσεγμένο σπικάζ, αλλά και η συνοδευτική μουσική. Το σενάριο είναι μακράν το καλύτερο στην εικοσάχρονη ιστορία των Ratchet & Clank σε όλα τα PlayStation και από τα πλέον καλογραμμένα σε video game του είδους, με τις... ακριβώς σωστές δόσεις χιούμορ (για μικρούς και μεγάλους μάλιστα!), αγωνίας και συγκίνησης.

Το Ratchet & Clank: Rift Apart κυκλοφορεί σήμερα αποκλειστικά για το PlayStation5 τόσο σε υλική μορφή (οπτικού δίσκου δηλαδή που μπορεί να αγοράσει κανείς από εμπορικά καταστήματα πώλησης video games), όσο και σε ψηφιακή (απευθείας από το PlayStation Store). Όσοι τυχεροί ή τυχερές κάτοχοι του καινούργιου συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας της Sony θέλουν να δουν τί αληθινά μπορεί να κάνει το ισχυρότερο PlayStation που υπάρχει, να θαυμάσουν το επίπεδο οπτικοακουστικής ποιότητας που έχουν αγγίξει τα καλύτερα σύγχρονα video games και να δουν με πόση επιτυχία συναγωνίζονται πια τις ταινίες 3D animation, ξέρουν τί να κάνουν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ