PS Plus: Το μέλλον

Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει την υπηρεσία της ακόμη καλύτερη;

Η συνδρομητική υπηρεσία extra προνομίων και περιεχομένου της Sony για τα PlayStation4, PlayStation Vita και PlayStation3, το PS Plus, βρίσκεται σε επίπεδο καλύτερο από ποτέ αυτή τη στιγμή - η ετήσια συνδρομή σε αυτό είναι πια, από πολλές απόψεις, σχεδόν... αυτονόητη με την απόκτηση νέου PlayStation. Και δεν αναφερόμαστε στους κατόχους PS4, για τους οποίους είναι στην ουσία απαραίτητη ώστε να αξιοποιούν τις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού στους τίτλους του. Κάθε συνδρομητική υπηρεσία, ωστόσο, οφείλει όχι μόνο να δικαιολογεί τα χρήματά της σε βάθος χρόνου, αλλά και να εξελίσσεται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κοινού της καθώς αυτές αλλάζουν. Τί θα μπορούσε να κάνει η Sony, λοιπόν, ώστε το PlayStation Plus να αποκτήσει από το 2015 ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό συνδρομητών στην πελατειακή βάση των ενεργών της PlayStation - η οποία αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 110 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα υποστήριζαν πως το μόνο πράγμα που έχει να κάνει η Sony ώστε να δώσει σε ακόμη πιο μεγάλο ποσοστό της κοινότητας του PlayStation λόγους να εγγραφούν στην υπηρεσία της, είναι να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο στοιχείο που η κοινότητα αυτή "βάζει πάνω απ' όλα": τα games. Πράγματι, τα 72 δωρεάν games ετησίως συνολικά για τα PS4, PS Vita και PS3 μεν ήδη πολλά και οι ως τώρα επιλογές της Sony ικανοποιητικότατες σε γενικές γραμμές, όμως (α) κανείς δεν θα... έλεγε όχι σε περισσότερα games, έστω και όχι πρόσφατα, ενώ (β) το σενάριο να δίνεται μεγαλύτερη γκάμα διαθέσιμων τίτλων στους gamers κάθε μήνα και αυτοί να διαλέγουν ποιούς έξι προτιμούν, έχει σαφώς ενδιαφέρον. Φυσικά υπάρχει μια ισορροπία εκεί που πρέπει να τηρηθεί, καθώς κανείς δεν θέλει πραγματικά να συλλέγει... "δευτεράντζες", ενώ και η γοργή απαξίωση των ΑΑΑ παραγωγών μακροπρόθεσμα δεν εξυπηρετεί κανέναν.


Στο ίδιο πλαίσιο, ωστόσο, εφικτό θα θεωρούσαμε να προσφέρεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δωρεάν στο PS Plus ειδικό, έξτρα περιεχόμενο για games μέσα από συνεργασίες της Sony με τρίτες, ανεξάρτητες εταιρείες. Το περιεχόμενο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί "χορηγημένο" και, ως εκ τούτου, κάτι ολοφάνερα προαιρετικό ώστε να μην δημιουργήσει "γκρίνιες" στο κοινό που δεν διαθέτει συνδρομή στο PS Plus. Κάποια special αγωνιστική πίστα στο Gran Turismo 7, σε συνεργασία με την Goodyear; Κάποιος γνωστός ειδικός χαρακτήρας α λα Game of Thrones στο Soul Calibur VI, σε συνεργασία με το HBO; Κάποια αποκλειστική τοποθεσία με δικές της αποστολές στο Uncharted 4, σε συνεργασία με το Axe; Ιδέες τέτοιου είδους θα προέκυπταν σίγουρα πολλές και το κόστος τους θα ήταν υποθέτουμε λογικό, αναλογικά με τα οφέλη για τη Sony και τις συνεργάτιδές της εταιρείες.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ