PS Plus: Τα πλεονεκτήματα

Ποιά προνόμια και παροχές εξασφαλίζει για τους συνδρομητές της η υπηρεσία της Sony;

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι οποιοσδήποτε εγγραφεί αυτόν τον καιρό στη συνδρομητική υπηρεσία της Sony, το PlayStation Plus, θα το κάνει για δύο κυρίως λόγους. Ο ένας: είναι κάτοχος PlayStation4 και εννοεί να αξιοποιήσει όλες τις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού που προσφέρουν οι τίτλοι του νεότερου συστήματος της Sony. Ο άλλος: τα πολλά δωρεάν games που έχει να λαμβάνει όχι μόνο για το PS4 του, αλλά και για το PS3 του ή/και το PS Vita του. Και οι δύο λόγοι είναι αρκετοί από μόνοι τους - πόσο μάλλον συνδυαστικά. Όμως η Sony είναι αρκετά έμπειρη για να γνωρίζει πως οι μακροχρόνια επιτυχημένες συνδρομητικές υπηρεσίες δεν είναι αυτές που απλώς δίνουν "πολλά και φτηνά". Είναι αυτές που (α) δημιουργούν την αίσθηση του αποκλειστικού και αυτές που (β) με τις παροχές τους βοηθούν τον καταναλωτή να αποσπάσει περισσότερη αξία από τη συσκευή που ήδη έχει αγοράσει. Ε, το PlayStation Plus ανήκει... και στα δύο αυτά είδη!

Όσον αφορά στο "αποκλειστικό" του πράγματος, τα όσα έχουν να λαμβάνουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus είναι όσα θα περίμενε κανείς - και μερικά που δεν θα περίμενε. Στα πρώτα συγκαταλέγονται τα "εύκολα", όπως τα themes, τα avatars κλπ. που δημιουργεί συνήθως η ίδια η Sony ή προσφέρει σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του χώρου (κυρίως όταν οι δεύτερες προωθούν νέα games τους). Πολλά από αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πάντες, ναι, αλλά δεν παύει να είναι περιεχόμενο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι "απλοί" κάτοχοι PS4, PS Vita ή PS3.


Τα πιο ενδιαφέροντα αποκλειστικά είναι βέβαια αυτά που σχετίζονται με games αυτά καθ' αυτά. Κι εκεί υπάρχει όντως... "ψωμί". Μία παροχή είναι αυτή της πρόσβασης στη δοκιμαστική λειτουργία ΑΑΑ τίτλων που πολλοί κάτοχοι PlayStation περιμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον. Έτσι οι συνδρομητές του PS Plus έχουν την ευκαιρία να δουν πριν από το ευρύ κοινό πώς θα είναι π.χ. η online ανταγωνιστική συμμετοχή όταν ένας τίτλος κυκλοφορήσει στα καταστήματα. Μία άλλη παροχή, άλλωστε, είναι η διάθεση ολοκαίνουργιων τίτλων στο PlayStation Store μία ή δύο εβδομάδες πριν μπορέσει να τους αγοράσει το ευρύ κοινό ή χωρίς κανένα απολύτως κόστος ως επιλογές των 6 games που προσφέρονται κάθε μήνα. Παραδείγματα και των δύο παροχών έχουν τύχει κατά καιρούς θετικότατης αποδοχής από τους κατόχους PlayStation, για... προφανείς λόγους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ